Kuva: Juha Leskinen

Pääsiäishaastattelussa Gentrit Kovaqi

Toppari Gentrit Kovaqi siirtyi tammikuussa Tammisaaren EIF:sta Gnistanin puolustuksen tukipilariksi. Kyselimme Kovaqilta sopeutumisesta uuteen kotikaupunkiin ja Gnistaniin, näkemyksiä kuluneen talvikauden onnistumisesta sekä odotuksia tulevasta.

EIF:sta Gnistaniin siirtyneen Gentrit Kovaqin ura on kulkenut syntymäkaupunki Jyväskylän (JJK), Salon (SalPa) ja Tammisaaren kautta Helsinkiin. Sopeutuminen pääkaupunkiseudun vilinään on sujunut koronarajoitusten keskellä hyvin.

– Tässä uran aikana on nyt nähty muutama kaupunki, joista Helsinki on selkeästi isoin. Olen viihtynyt todella hyvin, vaikka nyt koronapandemian aikaan ei oikein pysty mitään tekemään eikä mihinkään menemään, Kovaqi harmittelee ja vakuuttaa myös joukkueeseen sopeutumisen menneen mukavasti.

– Jengiin sopeutuminen on ollut todella helppoa, koska joukkue on hyviä tyyppejä täynnä ja kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään.

Viime kaudella EIF:n laadukkaan toppariosaston runkopuolustajaksi murtautunut Kovaqi hankittiin Gnistaniin isoon rooliin ja kuluneen talven valmistavat ottelut ovat antaneet esimakua tulevasta. Ensimmäisissä harjoitusotteluissa 22-vuotias romuluinen toppari otti vielä tuntumaa uuteen joukkueeseensa, mutta helmi-maaliskuun Suomen Cupin otteluissa Kovaqi oli tärkeä palanen keltasinisten puolustuksessa. Mies kellotti JIPPO-pelin loppuhetkiä lukuunottamatta täydet minuutit viidessä cup-ottelussa ja esiintyi vahvoin ottein iskien mukavana bonuksena yhden osumankin JIPPOn verkkoon.

– Kulunut talvi on sujunut mielestäni hyvin sekä itseltäni että joukkueelta. Peliesityksemme ovat menneet parempaan suuntaan koko ajan.

Kovaqin maali JIPPOa vastaan


Tulevan kauden on tällä hetkellä määrä alkaa toukokuun alussa. Kovaqi uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin tasaisessa sarjassa.

– Hyvä ja luottavainen fiilis meidän joukkueemme suhteen, koska vahvan pelaajiston lisäksi meillä on hyvä valmennustiimi tukenamme. Ykkönen tulee olemaan tasainen sarja tällä kaudella, joten kärkisijoille yltäminen vaatii tasaista suorittamista läpi kauden. Luotan, että meillä on kaikki edellytykset tehdä se!

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on tietenkin pelata paljon, olla johtavassa roolissa sekä kehittyä pelaajana, johon tämä ympäristö antaa hyvän mahdollisuuden.

Gnistanin pelaaja- ja valmentajatarinat tarjoaa:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.