Expomaton otteluennakko: Gnistan kohtaa SJK:n sunnuntaina

Gnistan ja SJK kohtaavat loppuunmyydyssä Oulunkylän urheilupuistossa sunnuntaina. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 16:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Kahdella voitolla sarjan aloittanut Gnistan koki seurahistoriansa ensimmäisen tappion liigatasolla viime lauantaina, kun VPS oli kotonaan parempi 3-2 lukemin. Gnistan osoitti kuitenkin jälleen kerran hienoa venymiskykyä nousemalla kahden maalin tappioasemasta tasoihin Roope Pyyskäsen ja Jonas Enkerudin maaleilla. Ottelun loppupuolta vahvasti hallinnut VPS onnistui kuitenkin iskemään voittomaalin viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Päävalmentaja Jussi Leppälahti oli tyytyväinen pelin kehittymiseen ottelun edetessä, mutta myönsi Gnistanin olleen pahasti jyrän alla viimeisen puolituntisen ajan.

SJK on kerännyt neljästä ottelusta kahdeksan pistettä, joiden turvin se on ottanut asemansa sarjan kärkijoukoissa. Tämä ei ole sattumaa, sillä loukkaantumishuolista huolimatta mustapaidat ovat esittäneet hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa. Poissaoloista kärsivä Etelä-Pohjanmaan ylpeys on otteluruuhkan kourissa, sillä sunnuntain ottelu on sille jo kolmas reilun viikon sisällä. Viime perjantaina SJK kaatoi kotonaan Ilveksen 1-0 ja kuluvan viikon keskiviikkona tasattiin pisteet HJK:n kanssa 3-3 lukemin erittäin viihdyttävän ottelun päätteeksi.

SJK lähti kuluvaan kauteen viime kaudella Ykkösen yllättäjä SJK Akatemiaa luotsanneen Stevie Grieven johdolla. Nimellisenä päävalmentajana toimii kuitenkin Toni Lehtinen, joka täyttää Veikkausliigan lisenssiehdoissa määritetyt Uefa Pro-vaatimukset. Pelaajapoliitikassaan SJK on tehnyt strategisen linjanvedon, jossa pyritään luottamaan seuran oman pelaajapolun tuottamiin pelaajiin. SJK onkin nostanut useita nuoria pelaajakykyjä akatemiajoukkueesta edustukseen tarkoituksenaan koulia heistä tulevaisuuden avainpelaajia. Tällä kaudella avainpelaajat kuitenkin ovat kokeneempaa osastoa, kuten taitava ja juonikas hyökkäävä keskikenttä Pyry Hannola sekä jo kolme maalia laukonut hyökkääjä Jaime Moreno. Hongasta ykkösmaalivahdiksi hankittu Roope Paunio loukkaantui keskiviikon ottelussa, joten Oulunkylässä vierasjoukkueen tolppien välissä saatetaan nähdä Miguel Rodriguez, joka on tuttu ogelilaisyleisölle viime syksyn nousukarsintafinaalista Gnistan-SJK Akatemia.

Gnistan oli VPS:aa vastaan pahasti altavastaajana viimeiset 30 minuuttia. Jussi Leppälahden johtama valmennusjohto on kuluvan viikon aikana perehtynyt syihin, jotka johtivat pelillisen otteen menettämiseen.

-Lopetettiin pelaaminen pallon kanssa, hävittiin kaksinkamppailut ja puolustettiin omassa boksissa aivan liian heiveröisesti. Siinäpä ne syyt olivat miksi VPS sai vahvan otteen. On pyritty jalostamaan puolustamista ja pallollista tekemistä tällä viikolla.

Leppälahti lähestyy tulevaa ottelua seuraavin miettein.

-SJK on ollut alkukaudesta sarjan paras joukkue. Stevie Grieve on saanut joukkueensa pelaamaan vauhdikasta ja aktiivista futista ja he ovat varmasti haastamassa HJK:ta mestaruudesta. Me pyrimme pelaamaan omaa peliämme mahdollisimman hyvin, ja lähdemme rohkeina haastamaan vastusta.

-Aika keskittynyt ja odottava tunnetila ollut joukkueessa ennen jokaista peliä ja nyt aistin samanlaista.

Gnistanin loukkaantumistilanne on säilynyt muuttumattomana viime lauantain ottelusta. Jukka Raitalan pelikunto tullaan arvioimaan lähempänä SJK-ottelua.

Sunnuntain ottelu on loppuunmyyty istumapaikkojen osalta, mutta seisomakatsomoon on vielä lippuja jäljellä! Otteluun on jälleen odotettavissa paljon yleisöä, joten ruuhkien välttämiseksi saavuthan ajoissa paikalle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.