Gnistan ja EIF pistejakoon


Gnistan palasi kotiin Oulunkylän urheilupuistoon kahden Töölössä pelatun kotipelin jälkeen. Peräti 498 katsojaa oli seuraamassa ottelua, josta vierasjoukkue EIF teki Gnistanille vaikean. Riku Selanderin viime hetken maali pelasti Gnistanille ottelusta yhden pisteen EIF:n mentyä johtoon 3 minuuttia ennen täyttä aikaa.

Gnistan marssitti kentälle edellisestä ottelusta lähes muuttumattoman miehistön, ainoastaan Teemu Vaarakallion KPV-ottelussa saama punainen kortti piti hänet sivussa illan ottelusta. Uutena kasvona oli mukana vaihdossa aloittanut Alex Lehtinen.
Tunnustellen alkanut ottelu oli asetelmien hakemista 25 minuuttia, kunnes EIF:n Etchu Tabe rynni itsensä maalipaikkaan, mutta Marko Koskinen onnistui katkaisemaan laukauksen kulmapotkuksi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kollar saa venyä huipputorjuntaan estääkseen EIF:a iskemästä avausmaalia noin 22 metristä annetusta vapaapotkusta.
37 minuutin pelin jälkeen EIF:n Tabe murtautui puolittaiseen läpiajoon, mutta Kollar pelasti jälleen Gnistanin.
Kipinän hyökkäyspeli kangerteli läpi ensimmäisen nelivitosen. Palloa ei saatu riittävän nopeasti hyökkääjille ja EIF:n kolmen miehen topparilinja pysäytti toistuvasti keltapaitojen murtautumiset rangaistusalueelle eikä laadukkaita maalipaikkoja juuri nähty. Aleksander Akbar pääsi alkuminuuteilla katkomaan puolustajan huolimattoman syötön alaspäin maalivahdille, mutta Santeri Aaltosen ehti juuri ja juuri vangitsemaan pallon. Muuten Kipinän puolittaiset paikat luotiin erikoistilanteiden kautta.
Puoliajalla Biran Jeng korvasi ottelun tiimellyksessä tällin jalkaansa saaneen Marko Koskisen.
Toisella nelivitosella alkoi olla jo nähtävissä Gnistanin pelissä haettavia teemoja, eli palloa pyrittiin liikuttamaan ja hallitsemaan pelin tempoa. Pallonriistojen jälkeen pyrittiin lähtemään vauhdikkaasti hyökkäyksiin, tämä johtikin useisiin lupaavan näköisii, mutta tuloksettomana päättyneisiin murtautumisiin laitojen kautta.
Gnistan loi puoliajan parhaat maalipaikkansa vapaapotkuista. Ensin Aleksander Akbar laukoi 56 minuutilla oikealla jalallaan vain 20 senttiä ohi etutolpan. Viisi minuuttia myöhemmin Jani Kaukomaa sai jalkansa väliin Marcus Heimosen vaparikeskitykseen, mutta pallo kolahti ylärimaan.
Gnistan ei lupaavan näköisestä pallollisesta hallinnastaan huolimatta saanut luoduksi kunnon maalipaikkoja, eikä edes Eero Forsénin vaihto kärkeen tuonut asiantilaan muutosta. Alex Lehtinen teki debyyttinsä keltapaidassa 79. peliminuutilla. Lehtinen asettui vasemman laitapuolustajan tontille ja muutoksen myötä Niko Tirkkonen siirrettiin vasemmaksi laitalinkiksi tuomaan tarvittavaa kaksinkamppailuvoimaa hyökkäyspeliin. Aleksander Akbar puolestaan siirtyi Forsénin pariksi hyökkäykseen.
Ottelu näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, kunnes EIF pääsi kuin varkain iskemään vain 3 minuuttia ennen täyttä aikaa. Gnistan-puolustuksen virheen seurauksena pääsi Felix De Bona sijoittamaan lähietäisyydeltä pallon ohi Daniel Kollarin.
Gnistan oli pakotettu lisäämään hyökkäysvoimaa ja Biran Jeng siirtyikin loppuajaksi kärkeen tuomaan pääpelivoimaa. EIF:n epäonnistuttua varsinaisen peliajan viime hetkillä aivan rangaistusalueen rajalta vapaapotkustaan säilyivät Kipinän alati hiipuvat toiveet pistejaosta hengissä. Santeri Aaltonen torjui ensin näyttävästi Akbarin jakson toisen laadukkaan vapaapotkun, mutta tasoitusosuma näki päivänvalon lopulta ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Riku Selander puski Niko Tirkkosen oikealta laidalta tulleeseen keskitykseen räjäyätten Oulunkylän katsomon riemuhuutoon.
– Joitakin virheitä sattui mutta se kuuluu asiaan, kun oltiin selkeästi aktiivisimpia pallon kanssa kuin vastustaja. Kuten jo Kokkolan toinen puoliaika näytti, pystymme liikuttamaan palloa ja hallitsemaan pelin tempoa – tänään sitä tempoa tosin olisi tarvittu enemmän, summasi illan ottelun manageri Antti Uusitalo ja kehaisi myös uutta pelialustaa:
– Oulunkylässä nähtiin vuosikausiin ensimmäinen peli, jossa pelattiin futista. Palloa jopa liikuteltiin yhdellä kosketuksella – kiitos hienolle uudelle kentälle mikä tämän mahdollisti.
”Kyttä” katsoo vaikeasta alkukaudesta huolimatta luottavaisena tulevaisuuteen:
– Sarja on älyttömän tasainen kuten alkukierrokset ovat näyttäneet. Nyt ollaan kaksi kertaa peräkkäin noustu ahdingosta mikä antaa uskoa jatkoon. Tiedetään että hyökkäyspelaaminen on se, missä pitää parantaa. Lääkkeet tiedetään: liikuta palloa, toimita pallo maalille ja maalille pitää mennä. Tasoitusmaali oli juuri sitä. Toivottavasti saamme hyökkäyspäähän lisävoimaa jo seuraavaan peliin.
Gnistan – EIF 1-1 (0-0)
Maalit:
Gnistan: 90+4′ Selander
EIF: 87′ De Bona
Varoitukset:
Gnistan: 70′ Forsén, Kaukomaa 88′
EIF: –

Kooste:

Press:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.