Gnistanin voittoputki sai jatkoa Laajasalossa

Gnistan otti entistä vahvemman kiinnityksen Etelälohkon kakkostilaan kaatamalla lauantaina LPS:n Laajasalossa selvin 1-5 lukemin. Gnistanin osumista vastasivat ylivoimaiseen tapaan lohkon maalipörssiä johtava Tuomas Mustonen kolmesti ja Samuel Woodward sekä Samuli Markkanen kertaalleen.

Gnistanin alku otteluun oli fantastinen. Peliä takana 45 sekuntia ja peli vieraille 0-1. Hieno hyökkäys oikealta, jossa pallo pelattiin Spangarin ja Pastilan kautta nousun tehneelle Astrit Kabashille, joka keskitti maalille. Pallo päätyi vasemmalle laidalle Mikko Vesteriselle, mistä laitapakki syötti takaviistoon Samuli Markkaselle ja ”Sampe” sijoitti tarkasti pallon verkkoon.
Hyvästä alusta huolimatta Gnistanin lisäosumat ensimmäisellä jaksolla jäivät tekemättä. Potentiaaliset tilanteet kuivuivat kasaan huonoihin syöttövalintoihin tai huonoihin teknisiin suorituksiin.
LPS oli lähellä tasoittaa ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, mutta Timo Aaltonen torjui loistavasti Juha Leukkusen puskun lähietäisyydeltä.
Ensimmäisen tapaan myös toinen jakso käynnistyi Gnistanilta hienosta. 52 minuutilla Eduardo Rodriguez vapautti Spangarin, Ville ehti kiertämään vastaan tulleen maalivahdin, kuljetti eteenpäin ja nosti takatolpalle Mustoselle, joka puski sisään.
Muutamaa minuuttia myöhemmin LPS kavensi tilanteeksi 1-2 rankkarista. Laajasalolaiset pelasivat pallon Gnistanin menetyksen jälkeen puolustuksen selustaan, Jeng yritti suojata pelivälineen yli omalla päätyrajalla, mutta menetti pallon. Syöttö maalin eteen, missä Kabashi liukui ampujan jalkoihin. Tuomari vislari epäröimättä rankkarin, jonka Niko Haiko laukoi sisään.
Toista jaksoa oli takana vartti, kun Gnistan palautti johtonsa kahteen. Nopea vastahyökkäys, Spangar syötti Mustosen läpiajoon ja ”Mude” viimeisteli hallitusti maalivahdin jalkojen vierestä tilanteeksi 1-3.
Vieraiden neljäs osuma syntyi epäsuorasta vapaapotkusta vajaasta 10 metristä, kun toista jaksoa oli pelattu 74 minuuttia. Antton Koskinen siirsi pallon Mustoselle, joka tykitti muurin alta kolmannen osumansa.
Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Samuel Woodward kaunisteli lukemiksi 1-5. Kabashi tarjoili pallon linjan taakse ja ”Woody” nosti pallon tyylikkäästi yli vastaan tulleen maalivahdin.
Gnistanin peli toisella jaksolla oli varsin liikkuvaa, iloista ja näyttävääkin futista. LPS putosi kyydistä. Useita hienoja monen syötön hyökkäyksiä, joissa liikkeet, ajoitukset ja syötöt onnistuivat.
Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtola oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa suoritukseen ja viiteen osumaan.
– Joukkueen suoritus ilahduttaa. Peli-ilme oli iloinen ja halukas. Varsinkin toisella puoliajalla pallottomien pelaajien liikkeet ja syötöt alkoivat osua kohdilleen, ja tulosta syntyi. Kauden ensimmäinen viiden maalin matsi lämmittää tietysti.
– Hyvän suorituksen myötä moni peliin asetettu tavoite täyttyi: kaadoimme LPS:n keskinäisessä vertailussa, teimme yhden ottelun maaliennätyksemme ja voittoputki piteni kolmen ottelun mittaiseksi. Lisäksi pidimme kiinni lohkon kakkossijasta.
– Heikkoja lenkkejä ei kentällä ollut, onnistujia sitäkin enemmän. Mude loisti maaleineen, Edu palasi omalle tasolleen keskikentällä ja Timo ja Pauli johtivat hyvin puolustusta. Asse pelasi vahvasti, samoin Sampe, ja Ville oli monessa hyvässä mukana varsinkin toisella jaksolla.
LPS 1-5 FC Gnistan
Maalit:
LPS: Haiko 56′
Gnistan: Markkanen 1′, Mustonen 52′ 58′ 74′, Woodward 85′
Varoitukset:
LPS: Emmanuel 72′, Kaplas 83′
Gnistan: Rodriguez 55′
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Kuusijärvi, Jeng, Vesterinen (Kauti 64′), Rodriguez, Koskinen (Koskinen 80′), Spangar, Markkanen, Pastila (Woodward 78′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.