Expomaton otteluennakko: Gnistan isännöi Hakaa sunnuntaina

Roman Eremenkolla vahvistunut Gnistan kohtaa sunnuntaina Hakan kotiottelussa. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 16:00. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Otteluun on enää muutamia hajapaikkoja myymättä, joten olethan nopea ja saavuthan tapahtumapaikalle hyvissä ajoin.

Kaksi niukkaa tappiota kärsinyt Gnistan jahtaa paluuta voittojen tielle Hakan kustannuksella. Viime sunnuntaina Gnistan joutui taipumaan SJK:lle kotonaan 0-1 lukemin. Useista maalipaikoista huolimatta ainoastaan vieraat osuivat tolppien väliin vain hetkeä ennen täyttä aikaa. Kirvelevästä tappiosta huolimatta Gnistan kykeni antamaan sarjan kärkikastin joukkueisiin kuuluvalle SJK:lle kunnon vastuksen, mutta tehottomuus viimeistelyssä koitui tällä kertaa Kipinän kohtaloksi. Päävalmentaja Jussi Leppälahti näki Gnistanin ansainneen ottelusta vähintään pisteen mukaansa ja harmitteli ottelun jälkeen ennen kaikkea tuhlattuja tekopaikkoja.

Valkeakosken Hakalle kuluva kausi on viides peräkkäinen pääsarjassa, joten takavuosien menestyjä on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa pääsarjatasolla peräti seitsemän vuoden mittaiseksi venähtäneen divarireissunsa jälkeen. Neljä ensimmäistä sarjakierrosta ovat tuoneet Hakalle yhden voiton ja tappion sekä kaksi tasapeliä. Pelillisesti Hakalla on ollut avauskierroksilla vaikeuksia suoritustason ylläpitämisessä. Haka on aloittanut pelit vahvasti, mutta suoritustaso on laskenut toisella puoliajalla. Edellisessä ottelussaan Haka tasasi pisteet HJK:n kanssa 1-1 lukemin.

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen Haka nimitti uudeksi päävalmentajaksi pohjoisirlantilaisen Andrew Smithin ja myös pelaajisto meni aika lailla uusiksi. Useat viime kauden avainpelaajat jättivät Valkeakosken taakseen, mutta Hakan onneksi muutama runkopelaaja myös jäi joukkueeseen, kuten esimerkiksi tärkeä runkopuolustaja Ryan Mahuta tai lahjakas laitahyökkääjä Elias Mastokangas. Menetysten korvaamiseksi Valkeakoskella on tehty liuta mielenkiintoisia pelaajavärväyksiä. Profiilihankinnoista keskikentälle hankitut portugalilainen Guilherme Morais sekä Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu kasvo Juho Kilo ovat osoittaneet arvonsa joukkueelle jo alkukierroksilla. Hyökkäyspäässä erityisesti nopealta ja tekniseltä Evangelos Patoulidikselta voi odottaa isoja tekoja.

Huomenna kentällä nähdään takuulla kahden niukan tappion sisuunnuttamana taisteleva Gnistan Päävalmentaja Jussi Leppälahti näkee perinteikkään vastustajan hyvänä tasonmittarina ja haluaa nähdä kentällä ennen kaikkea yhtenäisen ja kaikkensa antavan Gnistanin.

-Menestynyt seura tulee vastaan, joka varmasti hamuaa europaikoille. Hyvä tasonmittari meidän pelaamiselle. Laitetaan kaikki likoon ja haetaan voittoa. Haluan nähdä, että pelaajamme antavat kaikkensa ja ovat yhtenäisiä.

Gnistan vahvistui viikolla Roman Eremenkolla, joka nähdään sunnuntaina Kipinän kokoonpanossa. Roman on harjoitellut joukkueen mukana tiistaista lähtien.

-Roman on riittävässä kunnossa. Varmasti menee joitain pelejä, että hän on huippukunnossa ja tatsi terävimmillään. Keskikentällä hänet tullaan näkemään, sanoo Leppälahti.

Gnistanin terveystilanteessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia sitten viime sunnuntain. Loukkaantuneina sivussa ovat pitkäaikaistoipilaat Vertti Hänninen sekä Tomás Castro.

Ottelun ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti. Sunnuntain ottelu tulee todennäköisesti jälleen olemaan loppuunmyyty, joten jonojen välttämiseksi saavuthan paikalle hyvissä ajoin, mielellään jo 30 minuuttia ennen ottelun alkua. Isolla tapahtuma-alueellamme voit nauttia kivasta päivästä runsaan ruoka- ja juomatarjoilun kera jo ennen ottelua.

Otteluisäntänä ottelussa toimii Gnistanin turvallisuuspalveluista vastaava Panda Turva.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.