Otteluennakko: Kauden kenraaliharjoituksessa vastassa PK-35

Gnistan päättää valmistautumisjaksonsa kohtaamalla niin ikään Ykköseen valmistautuvan PK-35:n. Toistaiseksi vielä ilman yleisöä pelattava paikalliskamppailu alkaa Pihlajamäen MagneCit Areenalla klo 20:30 alkaen.

Gnistanin kauteen valmistautuminen on sujunut hieman kaksijakoisesti. Hienosti sujuneen Suomen Cupin jälkeen Kipinä on kohdannut harjoitusotteluissa Kakkosessa pelaavat EPS:n ja Honka Akatemian sekä Veikkausliigajoukkueet HIFK:n ja FC Lahden. Näistä valmistavista otteluistaan Gnistan on voittanut yhden ja hävinnyt kolme. Kenraaliharjoituksessa haetaan askelmerkkejä tulevalle kaudelle, jolloin Gnistan ja PK-35 kohtaavat sarjassa vähintään kahdesti. Joukkueet mittelivät voimiaan harjoitusottelun merkeissä myös vuosi sitten, jolloin Lahden Pajulahdessa päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

Gnistanin pelaajatilanne on parantumaan päin kauden alun kynnyksellä, sillä pikkuvammoista kärsineet Lucas MoraisRony Huhtala ja Douglas Caé ovat jälleen pelikuntoisia. Armend Kabashi ja Kasperi Liikonen harjoittelevat jo täysillä muun joukkueen kanssa, mutta eivät ole kokoonpanossa vielä huomisessa ottelussa. Heidän lisäkseen varmasti sivussa ovat loukkaantumisistaan toipuvat Akseli LehtojuuriSamu LaitinenAlbin Mehmeti sekä Elton Maloku. Matias Ambasciano puolestaan on siirtynyt KäPaan lainalle.

Sarjanousija PK-35 kuuluu tulevan kauden mielenkiintoisimpiin joukkueisiin, sillä vahvasti Kakkosessa esiintynyttä runkoa on marinoitu muun muassa Daniel Rantasen ja Matias Hännisen kaltaisilla nimillä. Heidän lisäkseen punamusta-paitojen avainhahmoihin kuuluu Oulunkylästä naapuripitäjään siirtynyt toppari Pauli Kuusijärvi. Sarjanousija osoitteli salonkikelpoisuuttaan Ykkösessä Suomen Cupissa, jossa haastavan alkulohkon tappioitta selvittänyt joukkue eteni lopulta Gnistanin tavoin kahdeksan parhaan joukkoon, jossa kaatui Hongalle vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Suomen Cupin jälkeisissä harjoitusotteluissaan PK-35 on kärsinyt kaksi tappiota, joten keskiviikon ottelussa panoksena on paluu voittojen tielle ennen ensi viikolla alkavaa sarjaa.

Päävalmentaja Ricardo Duarte on tyytyväinen valmistautumisjaksoon, mutta tähyää tulevaisuuteen nöyränä.

– Kokonaisuutena tämä pitkä valmistautumisjakso on ollut erittäin positiivinen. Alkuun hieno matka Suomen Cupissa ja sen jälkeen harjoituspelit kovia vastustajia vastaan. Kaikki tämä on auttanut meitä ymmärtämään vahvuutemme ja heikkoutemme. Odotamme sarjan alkua nöyrällä hengellä, sillä joukkueena pelissämme on edelleen tärkeitä kehityskohteita.

Duarten mukaan paikallisvastustaja oli lopulta luonnollinen valinta kenraaliharjoituksen vastustajaksi.

– Olosuhteiden pakosta keskinäinen sarjaottelu siirtyi elokuulle, joten sovimme PK-35:n kanssa harjoitusottelusta, joka on molemmille joukkueille hyödyllinen ennen sarjan alkua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.