Foodchefin otteluraportti: Gnistan jatkoon Suomen Cupissa

Gnistan eteni jatkoon Naisten Suomen Cupissa 3-0 voitolla Toukolan Teräksestä. Gnistanin maaleista vastasivat Vilma Mahlio, Vera Saastamoinen ja Nea Martikainen.

Hyisen kylmällä Mustapekka Areenalla pelattu ottelu oli alusta lähtien Gnistanin selkeää hallintaa. Keltapaidat ottivat pallonhallinnan itselleen ja hyökkäyksiin pyrittiin terävästi laitojen kautta.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin kuutisen minuuttia ja siitä vastasi ensimmäistä kilpailullista otteluaan keltapaidassa pelannut Vilma Mahlio. Terävä pystysyöttö tavoitti Stella Olkin oikealla laidalla, tämä laukoi ja vastustajan maalivahti Johanna Anetjärven jalkatorjunnan kautta pallo päätyi Mahliolle, joka tulitti pallon alakulmaan.

Gnistan hallitsi ottelua tästä eteenpäinkin ja seuraavaa maalia juhlittiin ottelun 28. minuutilla. Viime kauden maalikuningatar Vera Saastamoinen karkasi läpiajoon ja todisti, että maalinteon taito ei ole kadonnut mihinkään pitkän talven aikana: Saastamoinen nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen maalivahdin.

Gnistanilla oli puoliajan lopulla vielä muutama paikka lisämaaleihinkin, Kipinän maalilla Velma Oikarinen joutui pitämään itsensä lämpimänä oikeastaan ilman torjuntatöitä. Puoliajalle siirryttiin Kipinän 0-2 johdossa.

Toisella puoliajalla runsaat vaihdot rikkoivat pelin rytmiä ja meno alkoi näyttää muutenkin melko kohmeiselta kylmästä säästä johtuen. Puoliajan tähtihetkeksi muodostui tulokas Nea Martikaisen laukoma 0-3 osuma ottelun 66. minuutilla. Hyvän ottelun keskikentän keskustassa pelannut Roosa Bröijer syötti pallon boxiin Martikaiselle, joka harhautti Anetjärven ja sijoitti pallon verkkoon.

Ottelu pysyi edelleen pääosin Gnistanin kontrollissa, mutta loppua kohden myös ottelun kotijoukkue ToTe onnistui luomaan tilanteita Kipinän maalille. Oikarisen nollapeli ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa kunnolla uhattuna.

Päävalmentaja Nikos Kalaitzis oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

-Ensinnäkin on mahtavaa päästä vihdoin aloittamaan kausi ja päästä testaamaan kehityksemme kilpailullisissa otteluissa. Mielestäni kontrolloimme ottelua täysin eikä meillä ollut juurikaan ongelmia laadukasta vastustajaa vastaan. Pidimme hyvin palloa ja saimme luotua useita vaarallisia tilanteita vastustajan maalille huippuna toki maalit, jotka teimme. Kaikista lupaavinta oli se, että me valmennusjohdossa näimme pelissämme paljon niitä asioita, joita olemme hioneet harjoituksissa ja jatkamme kovaa työntekoa tullaksemme vielä paremmiksi. Onnittelut kaikille pelaajilleni hienosta esityksestä tänään!

Voittonsa myötä Gnistan selvitti tiensä Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle, joka pelataan 8.-12.5. välisenä aikana.