Gnistanin toiminta tuo vuosittain yhteiskunnalle 6,49 miljoonan euron hyödyt

Yli tuhannen jäsenpelaajan seurana Gnistanin yhteiskunnallinen vaikuttavuus on merkittävä. Vaikutusta mitattiin UEFA GROW-hankkeen SROI-mallinnuksella (Social Return on Investment).

Mallinnuksessa mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman yhteiskunnallista tuottoa harrastajien osalta kolmella mittarilla: suoria taloudellisia vaikutuksia, terveydenhuollon säästöjä ja sosiaalisia hyötyjä. Työkalun kehittämisessä on ollut mukana useita eurooppalaisia yliopistoja, maiden ministeriöitä ja eri urheilujärjestöjä. Mallinnusta on käytetty noin 30 maassa eri puolilla Eurooppaa.

Gnistanin yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty on mallinnuksen mukaisesti 6,49 miljoonaa euroa. Summa pitää sisällään 2,8 miljoonaa euroa suoria taloudellisia hyötyjä, 2,5 miljoonaa euroa terveydellisiä hyötyjä ja 1,2 miljoonaa euroa sosiaalisia hyötyjä.

Mallinnukseen ei ole laskettu Gnistanin edustusjoukkueen toiminnan tuomia yhteiskunnallisia hyötyjä.

Gnistan ry:n puheenjohtaja Risto Murto toivoo, että mallinnuksen kautta Gnistanin ja muiden seurojen merkitys yhteiskunnalle näkyy entistä selvemmin.

– UEFA SROI -mallinnus osoittaa kuinka valtava merkitys urheilutoiminnalla on. IF Gnistan tuottaa yhteiskunnalle liikunnallisia palveluita, joiden avulla saamme aikaan sosiaalisia ja terveydellisiä hyötyjä. Olemme myös suuri työllistäjä ja tuotamme taloudellista hyötyä Suomen taloudelle. Haluamme olla mukana edistämässä liikunnallista elämäntapaa ja toivottavasti tämän laskelman avulla toimintamme merkitys aukeaa entistä paremmin.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.