Valmentaja esittelyssä Richard Tiberi

25- vuotias Richard Tiberi on valmentanut Gnistanissa viisi vuotta. Koko ikänsä Oulunkylässä viettänyt ja Gnistanin junioripolun pelaajana läpikäynyt ”Riku” aloitti valmentamisen ystävänsä suosituksesta.

– Hyvä ystäväni Oskari Tielinen oli Gnistanissa valmentajana ja hän sai minut mukaan juniorivalmentajaksi. Ensi kosketuksen valmentamiseen sain kuitenkin, kun tein paljon yksilöharjoitteita veljelleni.

Energisenä valmentajana tunnettu Riku viihtyy pelaajien kanssa ja rohkaisee heitä kokeilemaan asioita kentällä ilman pelkoa virheistä.

– Haluan aina saada pelaajistani kaiken mahdollisen irti. Kannustan myös pelaajia näyttämään tunteensa ja olemaan pelin sisällä mahdollisimman hyvin mukana.

Itsekin omaa peliuraansa vielä jatkava Tiberi pyrkii siirtämään pelaajilleen omaa intohimoaan jalkapalloa kohtaan.

– Parasta valmentamisessa on nähdä pelaajien palo lajia kohtaan. Nautin kun näen pelaajieni syttyvän tapahtumissa.

Tällä hetkellä P10 vastuuvalmentajana ja P09 apuvalmentajana toimiva Riku haluaa edetä omalla valmentajaurallaan askel kerrallaan.

– Olen pitkään valmentanut pienen kentän joukkueita. Tavoitteenani on kuitenkin tulevaisuudessa siirtyä isolle kentälle. Olen todella kiinnostunut myös pelin taktisesta puolesta ja pyrin jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani. 

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.