Ricardo Duarte on IF Gnistanin uusi päävalmentaja

Portugalilainen Ricardo Duarte on Gnistanin uusi päävalmentaja. Duarten sopimus sisältää loppukauden lisäksi option ensi vuodesta.

Ricardo Duarte omaa Suomesta seurakokemusta VPS:n organisaatiosta, jossa hän toimi Petri Vuorisen apuvalmentajana kaudella 2018. Duarte ehti vaikuttaa Vaasassa vain vuoden, koska syksyllä 2018 hänet palkattiin Palloliiton valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi. Koulutuspäällikön tehtävässä Duarte vastasi valtakunnallisesti Palloliiton valmentajakoulutuksen prosesseista ja toteutuksesta eli hänen keskeisenä tavoitteenaan oli kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle. Halu toimia jalkapallon parissa päivittäistasolla sai kuitenkin miehen jättämään pestinsä liitossa syksyllä 2019.

Kotimaassaan 40-vuotias Duarte on toiminut Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória de Setúbalin apuvalmentajana kaudella 2016-2017, jonka lisäksi hän toiminut nuorisojoukkueiden valmentajana vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Valmennuskokemuksen ohella Duarte on väitellyt tohtoriksi jalkapallon alalta ja toiminut sen jälkeen Lissabonin yliopiston apulaisprofessorina päätehtävänään jalkapalloon liittyvän pedagogisen toiminnan koordinointi.

– On nautinto olla täällä ja saada mahdollisuus vaikuttaa Gnistaniin, sen
historiaan ja faneihin! Haaste on suuri, mutta olen varma, että olemme
kaikki onnellisia kauden päätteeksi. Nyt on aika keskittyä nostamaan
Gnistan ylös putoamispaikoilta ja odotamme tekevämme sen yhdessä, sillä
jalkapalloissa kukaan ei menesty yksin, toteaa Duarte.

Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo on vakuuttunut Duarten kyvyistä ja uskoo hänestä olevan iloa seuralle.

– Toivotan Ricardon lämpimästi tervetulleeksi Oulunkylään. Kävimme tiiviit keskustelut muutamien liigatason valmentajavaihtoehtojen kanssa, jotka olivat kiinnostuneita Gnistanista ja valmiina auttamaan meitä vaikeassa tilanteessa. Ricardo vakuutti meidät omalla näkemyksellään siitä miten voimme joukkuetta ja peliämme parantaa näissä olosuhteissa. Hänellä on myös hyvä ja realistinen kuva suomalaisesta jalkapallosta täällä vietetyn parin vuoden ansiosta. Luonnollisesti olemme erittäin iloisia, että Ricardon kaltainen kansainvälisen tason jalkapalloammattilainen liittyy osaksi Gnistan-perhettä, kertoo Uusitalo.

Duarten lisäksi uutta verta Gnistanin valmennustiimiin tuo Marko Kolsi, joka aloittaa apuvalmentajan roolissa. Syksyllä 2019 Gnistan Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Kolsi jatkaa tehtävässään normaalisti valmentamisen lisäksi. Gnistanissa maalivahtivalmentajana toiminut Alessandro Marzuoli ei puolestaan jatka seurassa. Hänet korvaa Petri Pyhältö, joka saapuu Oulunkylään Gnistanin yhteistyöseura NJS:stä. Pyhältö omaa aiempaa kokemusta mm. HIFK:n organisaatiosta ja Gnistanin lisäksi hän jatkaa työtään myös NJS:ssä.

Gnistan pelaa seuraavan kotiottelunsa tämän viikon torstaina, kun MP vierailee Oulunkylässä. Osta lippusi ennakkoon tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.