Otteluraportti: Jaro kaatoi Gnistanin sateisessa Oulunkylässä

Gnistanin kotiavaus keräsi sateisesta säästä huolimatta Oulunkylän Mustapekka Areenalle komeasti täyden tuvan eli 700 katsojaa. Valitettavasti kotiyleisön tuki ei tällä kertaa riittänyt Jaron napatessa kolme pistettä 1-2 voittonsa turvin.

Kaksijakoisen ensimmäisen puoliajan alkua hallitsi vierasjoukkue Jaro, jonka liukas kärkihyökkääjä Anthony Olusanya oli lähellä osumaa jo aivan alkuminuuteilla. Jaro siirtyikin johtoon jo 7 minuutin pelin jälkeen Torón siirtäessä pallon ohi Aatu Hakalan vahvan rangaistusalueelle murtautumisensa jälkeen.

Alkupelin vahvasti puolustuskannalla ollut Gnistan alkoi päästä peliin mukaan puoliajan toisella puoliskolla. Gnistanin kauden ensimmäisen osuman sai kunnian laukoa Kasperi Liikonen näyttävästi 33 minuutin pelin jälkeen. Liikonen otti hallitusti ilmasta haltuunsa Jesse Ahosen epäonnistuneen laukauksen ja tulitti pallon alakulmaan ohi voimattoman Emil Öhbergin.

Tasoitusosumasta lisäpuhtia peliinsä saanut Gnistan oli todella lähellä johto-osumaa aivan puoliajan kynnyksellä. Näyttävän yksilösuorituksen kotiyleisölle tarjonneen Cherif Ndiayen ja Jesse Ahosen toimesta pallo toimitettiin maalin eteen, mutta Rony Huhtala ei aivan onnistunut tuikkaamaan Ahosen puskua perille asti.

Voimakkaan sateen värittämää toista puoliaikaa käytiin tasaisissa merkeissä, kunnes Jaro pääsi iskemään lopulta voittomaaliksi jääneen toisen osumansa 58. peliminuutilla Athony Osulanyan puskiessa Severi Kähkösen keskityksen verkon perukoille.

Debyyttinsä keltapaidassa tehnyt Masar Ömer oli lähellä tasoitusta vain muutamia minuutteja kentälle tulonsa jälkeen, mutta pusku läheltä maalia painui selvästi maalin ohi. Ottelun viimeisen kympin aikana Gnistan satsasi voimakkaasti hyökkäyspeliin, jonka seurauksena läpi päässeellä Olusanyalla oli paikka sinetöidä ottelu lopullisesti, mutta mainiosti vastaan tullut Aatu Hakala piti Gnistanin toiveet pisteistä vielä elossa.
Keltapaitojen lopun rynnistyksessä paras paikka siunaantui läheltä puskemaan päässeelle Rony Huhtalalle, mutta Emil Öhberg onnistui torjumaan pallon tolppaa hipaisten väljemmille vesille.

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelua seuraavasti:
– Oli hyvä peli, avoin molemmille joukkueille. Kumpi vain olisi voinut voittaa. Todennäköisesti maalipaikkojen määrä oli sama molemmilla joukkueilla, mutta vastustaja laittoi paikoista paremmin sisään. Peli oli pienestä kiinni, mutta on kuitenkin väärin sanoa, että olisi ollut tuurista kiinni, koska voittava joukkue on aina parempi. Jos olisimme kuitenkin tehnyt paikoista maalit, olisi ollut ihan eri peli. Olemme kuitenkin menneet hyvin eteenpäin. Jos jatkamme tällä tavalla, meillä ei ole mitään ongelmaa.

Gnistan jatkaa Ykkösen taivaltaan ensi viikon lauantaina kohtaamalla AC Kajaanin vieraskentällä. Ottelu alkaa Kajaanin liikuntapuiston tekonurmella kello 17:00 alkaen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.