Otteluraportti: Gnistan haki ensimmäisen sarjapisteensä Kajaanista

Gnistan avasi pistetilinsä lauantaina Kajaanissa pelatessaan 1-1 tasapelin AC Kajaania vastaan.

Ottelu Kajaanissa alkoi tasaisissa merkeissä ja maalintekotilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ensimmäinen merkittävä maalintekotilanne nähtiin ottelun ensimmäisen 10 minuutin aikana, kun Gnistanin Aleksander Akbar otti matalan keskityksen vastaan ja pääsi laukomaan läheltä maalia. Laukaus painui kuitenkin ohi maalin. 

AC Kajaani hyödynsi maalipaikkansa ensimmäisenä saadessaan kulmapotkun ottelun 13. minuutilla. Mikko Pitkänen oli erikoistilanteessa hereillä ja puski pallon maaliin vieden kotijoukkueen 1-0 -johtoon jo ottelun alkumetreillä. 

Tilanteita nähtiin puoliajan aikana molempiin päätyihin, ja Akbar pääsi kokeilemaan maalintekoa vielä toistamiseen. Akbar sai keskityksen kentän oikealta puolelta ja pääsi jälleen laukomaan läheltä maalia, mutta tällä kertaa pallo meni yli maalin. Ottelun ensimmäinen jakso päättyi tasaisissa merkeissä kotijoukkueen johtaessa niukasti 1-0. 

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelun avausjaksoa seuraavasti:

– Aloitimme ottelun hyvin. Saimme melkein heti ensimmäisen jakson alussa kaksi maalintekopaikkaa, joista emme kuitenkaan onnistuneet tekemään maalia. Vastustaja puolestaan teki kulmapotkusta maalin, joka oli meille henkisesti vähän vaikeaa, mutta reagoimme siihen hyvin. Saimme ensimmäisellä jaksolla vielä yksi tai kaksi maalipaikkaa, kuten vastustajakin, mutta kumpikaan ei onnistunut tekemään maalia.

Toisen puoliajan AC Kajaani aloitti vaarallisesti, kun Efran Zeneli oli puskea pallon maaliin jo jakson ensimmäisellä minuutilla. Gnistanin maalilla pelanneen Aatu Hakalan huipputorjunta piti numerot kuitenkin muuttumattomina. 

Muuten toisen jakson alku eteni Gnistanin lievässä hallinnassa, mutta merkittäviä maalipaikkoja ei nähty. AC Kajaani alkoi kuitenkin saada otetta pelistä puoliajan edetessä, ja Gnistan oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa. Kotijoukkue rakenteli lukuisia maalipaikkoja, mutta Gnistanin puolustus ja maalivahti Aatu Hakala pysyivät vahvoina, eikä Kajaani onnistunut maalinteossa. 

Kun ottelua oli pelattu 76 minuuttia, Gnistan teki neljä pelaajavaihtoa kerralla. Yksi vaihdosta sisään tulleista pelaajista oli Miika Kauppila, joka ei ehtinyt viettää kentällä edes viittä minuuttia. Kauppila loukkaantui melkeinpä ensimmäisessä pelitilanteessaan, ja joutui jättämään ottelun kesken. 

Vaihtojen jälkeen peli alkoi jälleen kääntyä ja Gnistan otti pelin hallinnan itselleen. Tämä tuotti myös tulosta 87 peliminuutin kohdalla, kun Gnistan sai vapaapotkun hieman 16 metrin alueen ulkopuolelta, ja vaihdosta sisään tullut Jesse Ahonen asteli pallon taakse antamaan vapaapotkua. Ahonen antoi putoavan pallon boksiin, ja Rony Huhtala laukoi pelaajien jalkoihin pyörimään jääneen pallon komeasti maaliin tasoittaen lukemat 1-1. 

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin AC Kajaanille tarjottiin tilaisuutta tehdä ottelun voittomaali, kun kotijoukkue sai vapaapotkun kentän vasemmasta laidasta hyvältä etäisyydeltä. Vapaapotku ei tuottanut tulosta, mutta siitä seurauksena joukkue sai vielä kulmapotkun. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään erikoistilanteista, ja seuraavaksi olikin vierasjoukkueen vuoro kokeilla voittomaalin tekoa. Gnistan hyökkäsi vahvasti laidasta ja onnistui pelaamaan pallon boksiin vaihdosta Kauppilan tilalle tulleelle Matias Ambascianolle, joka pääsi virittelemään laukaustaan vain muutaman metrin päässä maalista. Ambascianon laukaus kuitenkin epäonnistui, ja ottelu päättyi tasalukemiin 1-1. 

Ottelun toista jaksoa päävalmentaja Nuccio kommentoi näin:

– Toisen jakson alussa vastustaja prässäsi kovaa ja oli hieman parempi kuin me. Kun toista jaksoa oli pelattu noin puoli tuntia, vaihdoimme neljä pelaajaa ja muutimme hieman taktiikkaa. Tämä onneksi myös palkittiin, kun saimme tehtyä ansaitun maalin, ja periaatteessa meidän olisi ollut mahdollista myös voittaa tämä ottelu. Olen tyytyväinen joukkueeseen, pelaajat ovat pelanneet erittäin hyvin ja pitää sanoa, että kapteenimme Pauli Kuusijärvi oli tänään suvereenisti paras pelaaja kentällä.

Gnistan pelaa seuraavan ottelunsa kotona Oulunkylässä sunnuntaina 19. heinäkuuta, kun vastaan asettuu kotkalainen FC KTP. Liput kotiotteluihin myy Tiketti

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.