Otteluraportti: Ykkösen avaus päättyi tappioon

Gnistanin paluu Ykköseen oli murheellinen AC Oulun oltua kotonaan vahvempi lukemin 2-0.

Gnistanin paluu Ykköseen ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä AC Oulu onnistui maalinteossa jo kolmen minuutin pelin jälkeen Niklas Jokelaisen karatessa yksin läpi sijoittaen pallon hallitusti ohi Tomi Maanojan. Lisää kylmää vettä satoi keltapaitojen niskaan jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä Saloum Faalin ja Ilmari Hiedan joutuessa jättämään kentän loukkaantumisten vuoksi.

AC Oulu hallitsi erityisesti pelin ensimmäistä puolituntista selvästi. Isännät prässäsivät voimakkaasti erityisesti Gnistanin alempia keskikenttäpelaajia tehden näin Kipinän pelinrakentelusta erittäin vaikeaa. Voimakkaan prässipelinsä lisäksi AC Oulun hyökkäyspelaaminen oli koko ensimmäisen puoliajan monipuolista ja vaarallista, mutta Gnistanin puolustus Tomi Maanojan johdolla onnistui pitämään lukemat muuttumattomina taukovihellykseen saakka.

Isäntien Loorents Hertsillä oli loistava tilaisuus siirtää oululaiset kahden maalin karkumatkalle, mutta heikon viimeistelyn ansiosta Gnistan selvisi säikähdyksellä. Koko puoliajan puolustuskannalla ollut Gnistan loi puoliajan parhaan tilanteensa aivan tauon kynnyksellä Hidetoshi Wakuin täräyttäessä pallon ylärimaan noin 22 metristä. Tätä seurasi keltapaitojen vahva muutaman minuutin painostusjakso, joka ei kuitenkaan johtanut kunnon maalipaikkoihin.

Toinen jakso alkoi keltapaidoilta yhtä heikosti kuin ensimmäinenkin. Vahvasti ensimmäiset minuutit painostanut AC Oulu iski toisen osumansa viiden minuutin pelin jälkeen vapaaksi unohdetun Anselmi Nurmelan päästessä tuikkaamaan pallon läheltä verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Puoliajan alussa vahvasti jyrän alla ollut Kipinä pääsi hiljalleen peliin mukaan ja oli lähellä avata maalitilinsä Joel Peruovuon ammuttua pallon tolppaan noin vartin pelin jälkeen.

Kahden maalin tappioasemassa Gnistan muutti kenttäryhmitystään ja taktiikkaansa hyökkäävämmäksi, jonka myötä ottelun viimeiset 25 minuuttia olivatkin keltapaitojen hallintaa. Useista lupaavan näköisistä tilanteista huolimatta maalitili jäi tällä kertaa avaamatta. Paras mahdollisuus maalintekoon siunaantui maalivahti Juhani Pennasen rähmittyä Hassan Sesayn laukoman vapaapotkun, mutta Aleksander Akbar ei paluupallosta osunut tolppien väliin.

Gnistan palaa Oulunkylään ensi viikon sunnuntaina kohtaamalla FF Jaron Mustapekka Areenalla kello 18:30. Tule kannustamaan Gnistan kauden avausvoittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.