Kuva: Jari Mäensivu

Otteluraportti: MP vahvempi toisessa Suomen Cupin ottelussa

Mikkeliläiset veivät pisteet kotiin kahdella Firminon maalilla. Gnistanin maalista vastasi Rony Huhtala.

Gnistan kohtasi toisessa Suomen Cupin karsintalohkon ottelussaan niin ikään Ykköseen nousseen Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkoi hieman hermostuneesti kotijoukkueen osalta ja MP pääsikin heti kolmannella minuutilla ottelussa johtoon, kun Gnistan-puolustuksen epäröidessä Firmino ehti palautuspalloon väliin ja tuikkasi pelivälineen ohi Aatu Hakalan. Tämän jälkeen Gnistan sai vähitellen otetta pelistä ja pääsi liikuttamaan palloa paremmin keskellä. Rony Huhtala ajoi kertaalleen vaarallisesti vasemmalta läpi, josta mikkeliläispuolustus joutui repimään hänet nurin, mutta tuomari Lina Lehtovaara ei nähnyt rikettä rangaistuspotkun arvoiseksi. MP iski kuitenkin 33. minuutilla uudelleen, kun kesken Gnistanin erikoistilanteen Firmino pääsi vastahyökkäykseen ja pujotteli läpi Gnistan-puolustuksen ja iski pallon varmasti verkkoon lukemiksi 0-2.

Toiselle jaksolle Gnistan tuli uudella virralla ja kun vajaat viisi minuuttia oli jaksoa pelattu, Miika Kauppila irrotti Rony Huhtalan vasemmalta karkuun MP-puolustukselta. Huhtala ajoi rangaistusalueelle sisään ja juuri vetohetkellä vastustajan puolustaja taklasi hänet nurin ja pallo pilkulle. Huhtala astui itse pallon taakse ja viimeisteli varmasti kavennuksen 1-2:een. Maalin jälkeen peli lainehti puolelta toiselle. Gnistan haki loppua kohden suoraviivaisemmin ratkaisuja, josta MP:lle siunaantui useampi tilanne ratkaista ottelu. Aatu Hakala maalissa torjui kuitenkin loistavasti. Lopussa Gnistanilla oli mahdollisuus tulla tasoihin, kun maalinedushässäkässä pallo kävi jo maalissa, mutta tilanne puhallettiin lopulta paitsioksi.

Päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelun kulkua:

”Aloitimme varovaisesti pelin ja teimme heti helpon virheen, josta vastustaja pääsi tekemään maalin. Tämän jälkeen meillä oli hyvä jakso seuraavat noin 20 minuuttia. Pääsimme vaarallisesti boxin lähettyville ja meillä oli muutama maalipaikka. Tämän jälkeen tehtiin jälleen helppo virhe, josta syntyi MP:lle maali ja tämä oli henkisesti todella vaikea pelaajillemme. Toiselle jaksolle nostettiin taas tasoa ja saimmekin kavennuksen aikaan. Jakso oli myös tasaisempi ja yritimme myös vähän riskillä hakea tasoitusta, josta MP:lle syntyi vaarallisia hyökkäyksiä. Lopussa saimme vielä pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Kaiken kaikkiaan tasainen peli molemmille puolille. Mikkeli oli taidollisesti vähän parempi mikä näkyi pelissä. Meillä on paljon tehtävää taktisella puolella ja myös henkisesti. Onneksi meillä on pre-seasonilla vielä paljon aikaa.”

Gnistanin kokoonpano:
Hakala, Salmi, Kuusijärvi (75’ Harzal), Tiihonen, Kauppila, Perovuo, Wakui, Kaijasilta (73’ Thurling), Ahonen (85’ Soimakallio), Akbar, Huhtala

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.