Gnistanin naiset lohkonsa kolmannelta sijalta kesätauolle – "Joukkuehenki on suurimpia vahvuuksiamme"


Kolmosessa pelaava Gnistanin naisten edustusjoukkue päätti kauden ensimmäisen puolikkaan kova vireisenä ja tällä hetkellä Kipinä majailee lohkonsa kolmannella sijalla. Toppari Salla Lehtomäki on tyytyväinen joukkueensa nykytilaan sekä löytää syyt vahvoille otteille viime otteluissa.
Gnistanin naisten edustusjoukkue aloitti kuluvan kauden heikosti, sillä joukkue kärsi neljä tappiota viidessä ensimmäisessä ottelussaan. Toukokuun viimeisenä päivänä pelattu kamppailu HIFK:ta vastaan oli omanlaisensa käännekohta Gnistanin alkukaudelle, sillä voittoon päättyneen ottelun jälkeen keltapaidat nappasivat 12 sarjapistettä viidestä pelistä. Kovan vireen johdosta Gnistan majailee lohkonsa kolmannella sijalla kesätauolle lähdettäessä.
Joukkueen luottopelaajiin kuuluva toppari Salla Lehtomäki löytää syyt, miksi Gnistanin kurssi kääntyi tuloksellisesti vaisun alkukauden jälkeen.
– Kausi alkoi heikosti ja se myös vaikutti meidän itseluottamukseen, mikä näkyi luonnollisesti peliotteissa. Teimme hieman taktisia muutoksia sekä aloimme tekemään hyvää työtä harjoituksissa, jotta saamme isoimmat ongelmat pois pelistämme. Tämä tuotti tulosta, sillä kauden ensimmäisen puolikkaan loput pelit eivät olisi voineet mennä paremmin ja jokainen pelaaja on laittanut itsensä likoon. Tämä on tuottanut toivottua tulosta, mikä on erittäin hieno juttu. Pelaajien lisäksi myös valmennus on tehnyt hyvää työtä aina videopalavereista harjoituskentälle saakka, kertoo Lehtomäki.
Usein joukkueurheilussa myös pelikentän ulkopuoliset asiat saattavat olla erilaisten tarinoiden takana. Mikäli Lehtomäkeä on uskominen, niin Gnistanin naisten menestys ei jää ainakaan joukkuehengestä kiinni.
– Yksi suurimmista vahvuuksistamme on varmasti yhteishenki ja se, että olemme kuin yksi iso perhe. Pukukopissa sekä kentän ulkopuolella pystyyy puhumaan kenellä tahansa joukkueen tai yksityiselämän vaikeista asioista ja voi olla varma, että pelikaverilta saa täyden tuen. Treeneihin on mukavaa tulla, kun tietää millaisia tyyppejä on vastassa unohtamatta sitä, että jokaisella on oikea asenne harjoittelemiseen.
Naisten Kolmosesta on tällä hetkellä puolet pelattu ja Gnistan lähtee syyskierroksella jahtaamaan Valttia sekä Honka/2:sta, jotka ovat ehtineet repiä useamman pisteen kaulan lohkon muihin joukkueisiin. Lehtomäki lähtee maltillisin ajatuksin loppukauteen.
– Loppukauden tavoitteina ovat pysyminen sarjataulukon kärkipäässä sekä hioa pelaamistamme entistä paremmaksi. Totta kai olisi mahtavaa nousta Kakkoseen, mutta meidän täytyy pysyä nöyränä, jotta tämä joskus saavutettaisiin, päättää Lehtomäki.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.