Otteluennakko: Gnistan matkaa Saloon keskiviikkona


Kakkosen cupin voittopokaalia nostellut Gnistan jatkaa sarjakauttaan SalPan vieraana keskiviikkona. Ottelu pyörähtää käyntiin Salon keskuskentällä kello 18:30.
Edellisessä ottelussa Gnistan kaatoi Herculesin 1-0 vieden nimiinsä Suomen Cupin ohessa pelatun Kakkosen Cupin. Ottelua hallinneella Gnistanilla riitti maalipaikkoja, mutta ainoastaan Gullit Zolameso onnistui maalinteossa. Sarjajohtajan paikalta koitokseen lähtevä Kipinä otti viimeisimmässä Kakkosen kamppailussaan hienon 3-2-voiton FC Espoosta. Voitto oli Gnistanille jo viides peräkkäinen Kakkosessa.
Kakkosen kestomenestyjiin lukeutuva SalPa sijoittui viime kauden päätteeksi B-lohkon toiselle sijalle. Seura joutui hankalaan tilanteeseen marraskuussa päävalmentaja Tommi Pikkaraisen purettua yllättäen sopimuksensa. Hänen korvaajakseen nimettiin aiemmin seuran junioripuolen valmennuspäällikkönä toiminut Ilkka Virtanen, joka sai avukseen entisen Veikkausliigapelaaja Daniel Osinachin. Pelaajapuolella SalPa sai pidettyä joukkueen rungon hyvin kasassa. Merkittävimpiä menetyksiä olivat Ykkösen seuroihin siirtyneet ykkösmaalivahti Santeri Aaltonen sekä paras maalintekijä Albijon Musaci. Heidän lisäkseen FC Espoon vahvuuteen kiinnitetty kokenut Kakkosen pelaaja Jaakko Oksanen oli salolaisille selkeä menetys. Uusista pelaajahankinnoista merkittävimpiä kiinnityksiä olivat JJK:sta Saloon siirtynyt toppari Gentrit Kovaqi, AC Oulusta napattu keskikentän keskustan Ilari Koljonen sekä EIF:stä tullut vasen laitapuolustaja Viktor Limnell. Jatkosopimuksen allekirjoittaneista merkittävimpiä ovat luottopuolustajat Iku Leino ja Olli Jalli, hyökkääjä Elmo Heinonen sekä keskikentän keskustassa runsaasti vastuuta saava Niko Leskelä. Heidän lisäkseen mielenkiintoinen nimi on kolmatta kauttaan SalPassa pelaava 24-vuotias Lucas Gabrielsson.
Kotijoukkue SalPa lähtee keskiviikon kamppailuun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Kotiotteluissaan salolaiset ovat peitonneet KäPan ja Tampere Unitedin selvin lukemin, mutta KaaPoa vastaan sinivalkopaidat taipuivat 1-2-tappioon. Edellisessä ottelussaan SalPa kärsi kauden ensimmäisen vierastappionsa 2-0 lukemin Pallo-Iiroja vastaan. Tappiollisen Rauman reissun lisäksi SalPa on napannut vierasotteluistaan kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Salolaisten tehokkain viimeistelijä on kuusi osumaa viimeistellyt Elmo Heinonen. Hänen takanaan SalPan tehot ovat jakautuneet tasaisesti, sillä peräti seitsemän muuta pelaajaa on merkkauttanut nimensä maalitilastoihin.
Gnistanilta ottelusta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Elias Lappalainen, Richard Tiberi sekä Jegor Pauk. Heidän lisäkseen Arttu Heikka puuttunee kokoonpanossa huomenna.
Gnistan-laitapuolustaja Ilmari Hieta odottaa tiukkaa ottelua.
– Keskiviikkona on varmasti tiedossa tiukka peli. SalPa on ainakin ennen ollut aika fyysinen joukkue, joten meidän on oltava valmiita fyysiseen otteluun. Uskon, että pelaammalla omaa peliämme ja keskittymällä hyvin otteluun saamme voittoputkellemme jatkoa, kertoo Hieta.
Ensi viikolla on luvassa kaksi kotiottelua. Tiistaina Oulunkylässä vierailee Ilves/2 ja viikko huipentuu lauantaina pelattavaan Keski-Helsingin derbyyn Käpylän Palloa vastaan. Ennakkoliput otteluihin myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.