Otteluraportti: Gnistan avasi kauden komealla voitolla


Gnistan nappasi komean vierasvoiton kauden ensimmäisestä ottelusta, kun joukkue kaatoi FC Jazzin maalein 0-4. Gnistan hyödynsi ottelussa erikoistilanteet erinomaisesti ja onnistui pitämään isännät kaukana maalipaikoista.
Gnistan sai otteluun erinomaisen alun, kun toppari Cherif Ndiaye siirsi vieraat 0-1-johtoon Jesse Ahosen vasemmalta sivulta antamasta vapaapotkusta. Maalin jälkeen ote ottelusta pysyi Gnistanilla ja 19. peliminuutilla Aleksander Akbar lisäsi keltapaitojen johtoa Saloum Faalin nappikeskityksestä. Akbar oli lähellä lisätä Gnistanin johtoa varttia myöhemmin, kun Tuomas Mustonen vapautti miehen läpiajoon, mutta Jazz-puolustus pääsi väliin juuri ratkaisevalla hetkellä. Hetki tämän jälkeen Jazzin Juho Lehtonen oli lähellä kaventaa ottelun Onni Tiihosen harhasyötöstä alkaneesta tilanteesta, mutta vaisu laukaus pysähtyi Gnistan-vahti Aatu Hakalaan. Gnistan sai ensimmäiselle puoliajalle loistavan lopun, kun puolustaja Joonas Salmi puski joukkueen jo 0-3-johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta.
Toisen puoliajan alussa Jazzin Juho Lehtonen pääsi yrittämään maalintekoa rangaistusalueen rajalta, mutta Aatu Hakala torjui laukauksen kulmapotkuksi.  Pelin 51. peliminuutilla Gnistan löi loppuniitin kamppailulle, kun Tuomas Mustonen ohjasi pallon kulmapotkusta Joonas Salmelle, jolla oli helppo työ ohjata peliväline verkon perukoille. Enempää maaleja ei kamppailussa nähty, joten pisteet lähtivät Gnistanin mukaan maalein 0-4.
Gnistan-puolustaja Pauli Kuusijärvi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Puolustimme koko joukkueena kentän jokaisella osa-alueella todella hyvin ja prässimme toimi. Puolustuslinjan yhteistyö oli parempaa kuin talven peleissä. Toisella puoliajalla pelasimme fiksusti ja teimme vastustajan vaarattomaksi pitämällä palloa. Yllätykseksemme huomasimme myös olevamme erinomainen erikoistilannejoukkue, kommentoi puolustaja pilke silmäkulmassa.
Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun vuorossa on kauden ensimmäinen kotiottelu, jossa vastaan asettuu Kaarinan Pojat. Kamppailu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla klo 17.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.