Otteluraportti: Gnistan tasasi pisteet Kiffenin kanssa Busmo Winter Cupissa

Kuva: Arto Alho

Gnistan avasi urakkansa Busmo Winter Cupissa Kiffeniä vastaan. Tasaisessa ottelussa päädyttiin lopulta 1-1-tasatulokseen Tuomas Mustosen vastattua Kipinän ainokaisesta.
Gnistan avasi ottelun räväkästi luoden alkuminuuteilla muutaman laadukkaan maalipaikan. Jesse Ahosen antaman vapaapotkun jälkitilanteesta Tuomas Mustonen tuikkasi pallon maaliin, mutta osuma hylättiin Cherif Ndiayen rikottua Kiffenin pelaajaa. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Ahonen murtautui vasemmalta laidalta laukaisupaikkaan, mutta Kiffen-maalivahti Besart Mustafa koppasi näyttävästi oikeaan ylänurkkaan suuntautuneen laukauksen. Gnistanin alkurynnistyksestä selvittyään mustapaidat pääsivät paremmin peliin mukaan, mutta Gnistanin puolustus sekä maalivahti Salifu Senghore pitivät lukemat nollissa.
23. peliminuutilla Kiffen siirtyi kuitenkin johtoon, kun Ala Alaeddine onnistui yllättämään Senghoren komealla laukauksellaan. Takaiskusta sisuuntunut Gnistan oli erittäin lähellä tasoitusosumaa vain viisi minuuttia myöhemmin Tuomas Mustosen syötettyä Jesse Ahosen vapaaksi, mutta miehen huolimaton viimeistely säästi vieraat takaiskulta.
Puolen tunnin pelin jälkeen Gnistan tasoitti ottelun nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Gullit Zolameso murtautui oikealta laidalta rangaistusalueelle. Laituri syötti pallon taakse Jesse Ahoselle, joka puolestaan vapautti Tuomas Mustosen iskemään pelin tasoihin. Puoliajan loppuhetkillä Ahonen pääsi vielä laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta puoliajalle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.
Tasaisissa merkeissä alkaneen toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tarjoutui 10 minuutin pelin jälkeen Tuomas Mustoselle, mutta Besart Mustafa ehti pomppivaan palloon ennen Gnistan-kärkeä. Tämän jälkeen ote siirtyi hienoisesti Kiffenille, joka sai Gnistanin virheiden sekä omien erikoistilanteidensa avulla luotua painetta Senghoren vartioimalle maalille. Puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla Gnistanin parhaat paikat siunaantuivat kulmapotkuista. Ensin ylös noussut Cherif Ndiaye pääsi puskemaan ja myöhemmin Joonas Salmi laukoi paluupallosta terävästi, mutta maalit jäivät näkemättä. Kiffenin johto-osuma oli kertaalleen lähellä 75 minuutin pelin jälkeen aivan rangaistusalueen rajalta lähteneen laukauksen painuttua vain hienoisesti ohi vasemman tolpan. Maalit jäivät tekemättä Gnistanin loppuhetkien painostuksesta huolimatta, joten pisteet menivät jakoon maalein 1-1.
Gnistan-päävalmentaja Roberto Nuccio yllättyi ottelun fyysisyydestä.
– Tämä oli harjoitusotteluksi melko fyysinen kamppailu. Aloitimme ottelun hieman löysästi, mutta tämän jälkeen saimme luotua hyviä maalintekopaikkoja, kommentoi Nuccio.
Gnistan – Kiffen 1-1 (1-1)
Maalit:
Gnistan: Mustonen 31′
Kiffen: Aleaddine 23′
Gnistanin kokoonpano: Senghore, Aaltonen, Ndiaye, Tiberi, Faal, Thurling(86′ Halce), Mehmeti(68′ Uusitalo), Zolameso(65′ Salmi), Ahonen(80′ Åström), Kibona(80′ Jmaali), Mustonen(60′ Akbar)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.