Otteluennakko: Gnistan kohtaa FC Vaajakosken lauantaina

Kuva: Arto Alho

Kirvelevän tappion MYPAlle viime kierroksella kärsinyt Gnistan lähtee hakemaan paluuta voittojen tielle säilymistaistelua käyvän FC Vaajakosken vieraana. Ottelu pyörähtää käyntiin Vaajakosken liikuntapuistossa lauantaina kello 15.00.
Edellisessä ottelussaan Gnistan kärsi kiivaan ja paikoitellen kuumia tunteita herättäneen taiston päätteeksi karvaan 2-1 tappion MYPAlle. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue käänsi koitoksen nimiinsä Jussi-Pekka Rämän osumien turvin. Gnistanin ainoan maalin viimeisteli Teemu Pastila rangaistuspotkusta.
Gnistanin ja FC Vaajakosken kauden ensimmäisessä kohtaamisessa päädyttiin kaksijakoisen pelin päätteeksi 1-1 tasatulokseen. Gnistanin hallitsemalla avauspuoliajalla Oliver Antman vei isännät johtoon, mutta FC Vaajakoski nappasi ryhdistäytymisensä myötä pisteen mukaansa Topi Järvisen rangaistuspotkusta laukoman tasoituksen turvin.
Sarjanousija FC Vaajakoski aloitti kauden näyttävästi murskaamalla JäPSin ja FCV:n yhteismaalein 11-0. Keskikesään asti vaajakoskelaiset keräsivät pisteitä tasaiseen tahtiin pysyen tiukasti sarjan keskikastissa, mutta kuuden pelin tappioputki pudotti Mika Järvisen suojatit putoamiskamppailuun. Viime kierroksilla punapaidat ovat osoittaneet heräämisen merkkejä kaatamalla ensin NJS:n lukemin 4-1 ja taistelemalla JäPS:a vastaan 3-3 tasapelin. Vaajakoskelaiset ovat olleet heikko kotijoukkue kauden aikana, sillä joukkue on kerännyt reissupeleistä suurimman osan pisteistään.
FC Vaajakosken paras maalintekijä Topi Järvinen on ollut loistavassa vireessä viime kierroksilla, sillä kauden kahdeksasta osumastaan vikkelä kärkipelaaja on iskenyt kahdessa viimeisimmässä ottelussa peräti neljä. Tulitukea on antanut viisi osumaa tällä kaudella iskenyt hanakasti hyökkäyksiin mukaan nouseva keskikenttäpelaaja Matias Kiesilä. Heidän lisäkseen FC Vaajakosken avainpelaajia ovat monikäyttöinen pitkän linjan vaajakoskelainen Tomi Karlstedt, kapteeni Santtu Laaksonen sekä nopea laitahyökkääjä Peetu Lintinen.
Gnistan osalta poissaolijoiden lista on pitkä. Antti Uusitalo ja Zakari Kibona ovat varmuudella sivussa lauantaina loukkaantumisten takia, kun puolestaan Aleksi Ristola, Cherif Ndiaye sekä Gullit Zolameso joutuvat huilaamaan pelikieltojen johdosta.
Kapteeni Niko Tirkkonen korostaa kurinalaisuutta ottelun alla.
– Asenteen pitää olla kunnossa viime viikon mahalaskun jälkeen sekä jokaisen kundin täytyy pitää hermot kurissa. Rentouden kautta lähdetään hakemaan voittoa, kommentoi Tirkkonen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.