Otteluennakko: Gnistan kohtaa Viikingit paikallisottelussa

Kuva:Arto Alho

Gnistan jatkaa kauttaan Kakkosessa, kun joukkue matkaa FC Viikinkien vieraaksi Vuosaareen. Paikallisottelu alkaa Heteniityn nurmella kello 17.00.

Gnistan koki edellisellä kierroksella karvaan pettymyksen, kun joukkue jäi tasapeliin kotiottelussa JIPPOa vastaan. Keltapaidat saivat kohtaamiseen loistavan alun, kun debyyttiotteluaan pelannut Saloum Faal viimeisteli avausmaalin 3. peliminuutilla. Pitkään näytti siltä, että pisteet jäävät Oulunkylään, mutta joensuulaiset nousivat lisäajalla tasoihin Miko Mäkirinteen rangaistuspotkuosumalla.
Viikinkien ja Gnistanin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa päädyttiin tasapeliin. Mustapekka Areenalla pelatussa ottelussa erityisesti Gnistanilla oli muutama maukas paikka maalintekoon, mutta heikon viimeistelyn takia pisteet jaettiin lukemin 0-0.
Lauantain paikallisotteluun lähdettäessä Aleksander Baranovin suojatit majailevat Kakkosen A-lohkon keskikastissa kuuden pisteen päässä Gnistanissa. Vuosaarelaiset aloittivat kauden vahvasti, mutta viime kierroksilla joukkueen pelaaminen on takerrellut tulosten valossa, sillä viidestä edellisestä ottelusta Viikingit on voittanut vain yhden. Heikkojen tulosten myötä sarjakärki PEPO on karannut jo kahdeksan pisteen päähän punapaidoista. Edellisessä pelissään Viikingit taipuivat lohkon jumbosijaa hallussaan pitävälle LPS:lle maalein 0-1.
Kuluvan kauden aikana maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti vuosaarelaisryhmässä, sillä peräti 15 pelaaja on päässyt heiluttamaan vastustajan verkkoa. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkisijaa pitää hallussaan Joel Paatelainen viidellä osumalla, mutta maalin päässä hengittävät Julius Remes, Cheikh Toure sekä Pierre Nlate. Viikingit joutuvat tekemään kokoonpanoon muutoksia lauantain ottelua ajatellen, sillä joukkueen avainpelaajien kuuluvien Teemu Honkaniemen sekä Benjamin Thurlingin korttitilit täyttyivät LPS -ottelussa.
Gnistanilta varmuudella sivussa ovat Marko Koskinen sekä tällä viikolla sopimuksen seuran kanssa tehnyt Faraz Ahadi. Ahadin kohdalla kyse ei ole pitkäaikaisesta loukkaantumisesta ja mies on mahdollisesti pelikunnossa jo ensi viikolla. Antti Uusitalon, Arttu Heikan sekä Niko Tirkkosen pelaaminen huomisessa ottelussa on epävarmaa.
Gnistan-vahti Aatu Hakalan mukaan joukkueen valmistautuminen on sujunut mallikkaasti paikallistaiston alla.
– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti lauantain ottelua. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja uskon, että itse ottelusta muodostuu varmasti viihdyttävä. Viikingit on laadukas ja vahva joukkue, joten meidän täytyy olla koko aika hereillä, kommentoi Hakala.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.