Otteluennakko: Gnistan saa vieraakseen FC Viikingit paikallisottelussa

Kuva: Marko Pennanen

Kautensa voitokkaasti aloittanut Gnistan jatkaa otteluitaan perjantaina, kun joukkue saa vieraakseen FC Viikingit Oulunkylän Mustapekka Areenalle. Kello 18.30 alkavaan paikallisotteluun ennakkoliput myy ZupTicket.

Kotijoukkue Gnistan on aloittanut kautensa vahvasti, sillä oulunkyläläiset ovat voittaneet kaikki kauden viisi ensimmäistä otteluaan. Edellisellä kierroksella Gnistan matkasi Joensuuhun JIPPOn vieraaksi, josta tuliaisina oli kolme sarjapistettä lukemin 1-2 ajoittain varsin kuumaksi muodostuneesta ottelusta. Voitto oli äärimmäisen tärkeä  ja päävalmentaja Roberto Nuccio kiitteli ottelun jälkeen joukkueen taisteluilmettä.
Gnistan ja Viikingit ovat  kohdanneet edellisen kerran sarjaotteluiden merkeissä Ykkösessä kaudella 2002. Viikingit oli tuolloin vahvempi kauden keskinäisissä otteluissa voittaen Vuosaaressa pelatun ottelun maalein 3-1, kun taas Oulunkylässä päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Kaudella 2012 Kakkosessa pelannut Gnistan yllätti Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluneen Viikingit Suomen Cupin -ottelussa maalein 1-0.
Viikinkejä luotsaa suomalais-ukrainalainen Aleksander Baranov, joka lukeutuu Kakkosen meritoituneimpiin valmentajiin. Kiovan Dynamon kasvatti Baranov teki mittavan pelaajauran ensin Neuvostoliiton mestaruusarjassa ja valtion hajoamisen jälkeen Suomen sekä Ukrainan sarjoissa. Baranov edusti pelaaja-valmentajan roolissa Viikinkejä menestyksekkäästi vuosina 1997-2002 nostaen vuosaarelaiset kolmessa vuodessa Kolmosesta Ykköseen. Viikinkien lisäksi Baranov on käskyttänyt valmentajaurallaan Suomessa FC Kontua Kakkosessa sekä Kolmosessa pelaavaa Helsingin Spartakia. Näiden lisäksi Baranov piipahti synnyinmaassaan luotsaamassa Kiovan Arsenalia vuosina 2004-2005.
Alkukankeuksien jälkeen hyvään iskuun päässyt Viikingit saapuu Oulunkylään LPS-murskavoiton siivittämänä, sillä edellisellä kierroksella punapaidat kaatoivat laajasalolaiset peräti 1-9. LPS-ottelu toi Viikingeille voiton lisäksi murheita, sillä luottotoppari Teemu Honkaniemi joutui kesken pelin sivuun loukkaantumisen vuoksi, joten hänen pelaamisensa perjantaina on vielä epävarmaa. Alkukauden aikana joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Joel Paatelainen sekä Gnistanin riveissä talvella piipahtunut Cheikh Toure.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla ei ole ihanteellinen, sillä loukkaantumisten johdosta varmasti poissaolevien Elias Lappalaisen ja Temuiraz Apriamashvilin lisäksi Teemu Pastilan, Aleksander Akbarin, Antti Uusitalon, Zakaria Kibonan, Oliver Antmanin sekä Marko Koskisen pelaaminen on vielä epävarmaa.
Mahdollisista poissaoloista huolimatta joukkue lähtee otteluun luottavaisin fiiliksin täynnä näyttämisen halua.
– Aiempien otteluiden tapaan tästäkään ei ole missään nimessä tulossa helppo koitos. Loukkaantumiset ovat kieltämättä kiusaanneet meitä viime aikoina, mutta kuitenkin lähdemme voittamaan ottelua ja haluamme näyttää, että ongelmista huolimatta olemme lohkon paras joukkue, kommentoi Nuccio.
Paikallisotteluun on odotettavissa runsaasti yleisöä, joten suosittelemme saapumaan Mustapekka Areenalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Gnistan Bar avaa perjantaina ovensa tämän kauden osalta ja tätä juhlistamme avajaistarjouksilla.
 

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.