Naisten valmistautuminen kauteen lähtenyt hyvin liikkeelle


Kolmosessa tulevalla kaudella pelaava Gnistanin naistenjoukkueen valmistautuminen kauteen on lähtenyt hyvin käyntiin ja joukkueessa sekä sen taustoissa on tapahtunut kauden aikana melko paljon muutoksia. Muutokset nähdään seuran sisällä ehdottomasti positiivisena asiana ja tulevalla kaudella naiset haluavat taistella sarjan kärkisijoista.

Gnistan on ottanut talven aikana harpauksia eteenpäin naisten edustusjoukkueen osalta. Joukkueen sisällä on tapahtunut paljon muutoksia aina taustaorganisaatiosta pelaajistoon saakka. Tulevien vuosien aikana naiset haluavat nostaa päätänsä ja tulevaisuudessa joukkue haluaa pelata nykyistä korkeammilla sarjatasoilla.
Yksittäisistä muutoksista merkittävin lienee uuden päävalmentajan kiinnittäminen, kun pitkän kokemuksen naisten jalkapallosta omaava porilainen Juha Suojanen astui talvella päävalmentajan saappaisin. Uuden valmentajan mukaan tulo päivittäiseen toimintaan on näkynyt positiivisessa mielessä harjoituskentillä sekä talven aikana pelatuissa otteluissa.
– Juha on tuonut ammattimaisuutta joukkueen toimintaan. Harjoitukset ovat olleet aiempaa organisoidummat sekä niissä on ollut enemmän pelinomaisia elementtejä, toteaa jo viime kaudella Gnistanissa pelannut Nina Korhonen.
Myös pelaajistossa on näkynyt talven aikana vaihtuvuutta, sillä joukkueen rungosta on vaihtunut yli puolet talven aikana. Tämä luonnollisesti on näkynyt treenikentillä kovana kilpailuna, sillä jokainen pelaaja haluaa taistella tosissaan paikasta pelaavasssa kokoonpanossa.
-Harjoitukset ovat kieltämättä olleet melko intensiivisiä talven aikana. Uuden valmentajan myötä kaikki pelaajat lähtevät tulevaan kauteen samalta viivalta ilman vanhoja näyttöjä ja tällä hetkellä joukkueessa on kova kilpailutilanne päällä pelipaikkojen suhteen, jatkaa keskikentällä parhaiten viihtyvä Korhonen.
Talvena aika Gnistan on pelannut muutamia harjotusotteluita pääosin samalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan. Myös kansainvälisten otteluiden huumaa on harjoituskauden aikan päästy kokemaan, kun Viron pääsarjassa pelaava Tallinn Kalev vieraili Helsingissä. Tulosten puolesta ottelut eivät ole vielä sujuneet toivotulla tavalla ja varsinkin maalien tekeminen on tuottanut joukkueelle ongelmia. Myös positiivisia asioita on kentällä nähty, sillä joukkueen puolustuspelaaminen on miellyttänyt talvikauden aikana valmennusjohdon silmää.

Naiset yhteiskuvassa virolaisten vieraiden kanssa helmikuussa pelatun harjoitusottelun yhteydessä.

Tulevaisuudesta puhuttaessa Gnistan haluaa tähdätä tavoitteensa nykyistä sarjatasoa korkeammalle. Seurassa kuitenkin ymmärretään pitkäjänteisyyden merkitys ja nousemisesta tällä kaudella ei ole tehty minkäänlaista pakkomiellettä joukkueen sisällä. Gnistan haluaa kuitenkin olla kauden alusta lähtien mukana mukana kärkikahinoissa ja seuran virallinen tavoite on, että naiset pelaisivat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuoteen 2022 mennessä.
Gnistaniin täksi kaudeksi siirtynyt Erna Puomi kokee eteenpäin pyrkivässä seurassa toimimisen positiiviseksi asiaksi, joka varmasti houkuttulee laadukkaita pelaajia Gnistanin riveihin.
– Koen tavoitteemme ainostaan hyvänä asiana ja tämä oli itselleni yksi merkittävä syy, miksi saavuin Gnistaniin. Totta kai kärkikahinoissa oleminen motivoi ja on mielenkiintoista nähdä miten joukkueen peli lähtee toimimaan kauden aikana, toteaa keskikenttäpelaaja Puomi.
Naisten seuraava harjoitusottelu pelataan tämän viikon sunnuntaina, kun korsolainen KOPSE saapuu vierailulle Mustapekka Areenalle. Ottelu alkaa kello 19.00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.