Gnistan nousi säilymistaisteluun voitolla AC Oulusta


Gnistan matkusti lauantaina pistejahtiin Ouluun. Tähtäimessä olleet kolme pinnaa nostaisivat Gnistanin ainakin väliaikaisesti pois jumbotilalta. Tehokkaasti ensimmäisellä puoliajalla esiintynyt Gnistan juotti tehottomalle kotijoukkueelle katkeraa kalkkia napaten sarjapisteet Oulunkylään lukemin 1-2.

Gnistan joutui matkustamaan poikkeuksellisesti bussikyydillä Kokkolasta Ouluun johtuen kyseisellä rataosuudella tehtävistä ratakunnostustöistä. Tästä johtuen pelipaikkakunnalle saapuminen viivästyi luoden oman haasteensa tärkeään otteluun valmistautumiselle. Oman haasteensa loivat myös loukkaantumiset, sillä Patrick Aaltonen, Gullit Zolameso sekä Valte Vuorela olivat joutuneen loukkaantumisten vuoksi sivuun. Sen
sijaan pitkään loukkaantuneena olleet Jani Kaukomaa ja Dudu sekä Jaro-pelin huilannut Aleksander Akbar palasivat kokoonpanoon.
Haastavista lähtökohdista huolimatta Gnistan tuli otteluun hyvin latautuneena. AC Oulun luotua alkuhetkillä muutaman puolittaisen maalipaikan ottivat keltapaidat ottelun haltuunsa iskemällä kahdesti 9 minuutin sisään. Ensin Teemu Pastila sai jalkansa väliin Aleksander Akbarin vaparikeskitykseen ja myöhemmin Marcus Heimonen käytti hyväkseen kotijoukkueen puolustajien merkkausvirheen tuikkaamalla Akbarin keskityksen verkkoon. Puoliajan viimeiset 15 minuuttia eivät laadukkaita maalipaikkoja 623 katsojalle tarjonneet. Kotijoukkue hallitsi palloa, mutta tehottomasti. Gnistan prässäsi vahvasti AC Oulun keskikentän keskustaa ja tämä johti muutamiin tuloksettomana päättyneisiin vastaiskuihin.
Hieman sekavissa merkeissä alkaneen toisen nelivitosen ensimmäinen paikka avautui kuuden minuutin jälkeen Teemu Pastilalle, jonka matala laukaus oli maalivahti Johannes Wentinille helppo torjuttava. AC Oulu nousi mukaan pistetaistoon vain muutama minuutti myöhemmin. Alessandro Marzuolin epäonnistuttua vastaantulossaan pääsi Jesus Morin tuikkaamaan pallon verkkoon.
Kotijoukkue sai kavennusmaalinsa myötä uutta virtaa, mutta kokenut Marzuoli oli virheestään huolimatta toisen puoliajan hahmo pysäyttäen Jere Aallikon tulisen vaparin lisäksi myös Jesus Morin sekä Sharp Räsäsen vaarallisilta paikoilta tulleet tasoitusyritykset. Loppuajan maltillisesti johtoaan varjelleen Gnistanin paras sauma johtoaseman vankistamiseensa siunaantui Jean Silvan mainiosta esityöstä Aleksander Akbarille, jonka pusku painui hiuksenhienosti ohi vasemman yläkulman.
Marcus Heimonen joutui loukkaantuneena sivuun 85. minuutilla. Hänet korvannut Zakaria Kibona tuli kärkeen Silvan pariksi jolloin Akbar siirtyi vasempaan laitaan. Aiemmin puoliajalla Riku Selander oli korvannut kymppipaikalla Teemu Pastilan ja oikeaksi laitalinkiksi tullut Andreas Strandvall vielä puolikuntoisen Dudun.

AC Oulu – Gnistan 1-2 (0-2)

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.