Tappioputkelle jatkoa EIF:a vastaan


15. ottelukierros ei tuonut muutosta Gnistanin murheelliseen sarjakauteen. Vahva ensimmäinen puoliaika ei riittänyt, vaan ensimmäisen puoliajan lopulla tärkeän tasoituksen laukonut EIF käänsi ottelun lopulta itselleen numeroin 1-2.

Uuden valmentaja Roberto Nuccion johdolla hyökkäävällä 3-5-2 muodostelmalla lähtenyt Gnistan esitti kauden parasta peliään ensimmäisen nelivitosen aikana. Hyökkäyksiinlähtö sujui vaivattomasti ja pallo kulki vauhdikkaasti viimeiselle hyökkäyskolmannekselle.
Palkinto saatiin jo 8. peliminuutilla Niko Tirkkosen iskiessä Gnistanin johtoon. Eero Hyökyvirran laadukas murtava syöttö ja Karim Jouinin matala keskitys avasivat ”Tikille” paikan iskeä Gnistan ensimmäisen kerran johtoasemaan tällä kaudella.
Gnistanille avautui mainio tilaisuus karata kahden maalin johtoon Gullit Zolameson päästyä laukomaan Alex Lehtisen keskityksestä, mutta hieman epäonnistunut laukaus painui suoraan Jonathan Jäntin syliin.
Puoliajan lopulla nähtiin vielä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Daniel Kollar torjui ensin Felix De Bonan matalan vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta ja hetkeä myöhemmin Gullit Zolameso murtautui laidalta boxiin laukoen kuitenkin pienestä kulmasta yli maalin.
45 minuutin täyttyessä Gnistan ei ensin pystynyt hyödyntämään useita kulmapotkujaan ja vastaiskusta EIF kaatoi jääkylmää vettä keltapaitojen niskaan nopean vastaiskun päätteeksi Jussi Aallon tuikatessa tasoitusosuman.
Toisella puoliajalla prässiään nostanut EIF hallitsi pelitapahtumia. Vihreäpaitojen syöttöpeli repi Gnistanin puolustuksen kappaleiksi 53. peliminuutilla ja Zacharias Ekström pääsi sijoittamaan vapaasti tammisaarelaisten toisen osuman.
EIF oli lähellä lisätä johtoaan noin kymmenen minuuttia myöhemmin Felix De Bonan päästyä laukomaan boxin tuntumasta, mutta Daniel Kollarin mainio torjunta piti lukemat muuttumattomina.
Peli oli ajautunut täysin vieraiden haltuun eikä Gnistanin peli ei ottanut auetakseen, joten valmennus pyrki hakemaan lisävirtaa peliin tuplavaihdolla. Marcus Heimonen tuli keskikentän keskustaan Riku Selanderin tilalle ja Kron Rexhepi hyökkäykseen korvaten Aleksander Akbarin. Vaihdot toivat hetkellisen piristysruiskeen ja seuraavat minuutit olivatkin Kipinän vahvaa vyörytystä. Vahvasta paineesta huolimatta EIF:n vahva puolustuspelaaminen sekä Gnistanin epätarkka viimeistely estivät tasoitusmaalin synnyn.
Loppupeli sujui tapahtumaköyhissä merkeissä EIF:n varjellessa maltillisesti johtoasemaansa. Edes Eero Hyökyvirran vaihto Andreas Strandvalliin ei tuonut keltapaitojen loppukiriin riittävää puhtia.
Gnistan – EIF 1-2 (1-1)
Maalit:
Gnistan: 8′ Tirkkonen
EIF: 45′ Aalto, 53′ Ekström

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.