Tappioputkelle jatkoa Jaroa vastaan


Gnistan päätti ensimmäisen sarjakolmanneksen tälle kaudelle tutuissa merkeissä, sillä jälleen kerran keltapaidat joutuivat poistumaan ottelusta tappio niskassaan. Oulunkylään vieraaksi saapunut Pietarsaaren Jaro oli niukasti parempi lukemin 2-3.

Gnistanin kokoonpano täydentyi Jaro-otteluun nuorten maajoukkueesta palanneella Eero Hyökyvirralla sekä Valtteri Voutilaisella, jonka lainasopimus Kultsuun päätettiin. Sen sijaan kapteeni Niko Tirkkonen kärsi tämän ottelun ajan pelikieltoa korttitilin täyttymisen vuoksi.
Ottelun ensimmäinen vartti mentiin Kipinän hallinnassa. Tänä aikana keltapaidat saivat luoduksi hyvää painetta vastustajan rangaistusalueelle laadukkaiden erikoistilanteiden sekä vauhdikkaan pallonliikuttelun kautta.
Jo aiemmin kertaalleen vaarallisesti vastaan iskenyt Jaro kaatoi jääkylmää vettä lupaavasti aloittaneen kotijoukkueen niskaan 19 minuutilla, kun Joni Remesaho antoi matalan keskityksen laidalta ja Christian Eissele pääsi tuikkaamaan vapaasti illan ensimmäisen osumansa.
Turun ottelun tapaan avausmaali sai Gnistanin pelin täysin sekaisin ja Jaronkin keskittyessä tiiviiseen puolustuspeliin oli seurauksena tapahtumaköyhät 25 minuuttia.
Heti tapahtumarikkaan toisen puoliajan alkajaisiksi oli Brock Messengerillä unelmapaikka viedä Jaro karkuteille, mutta tällä kertaa Gnistan selvisi säikähdyksellä. Pelikellon käydessä 53 peliminuuttia Jaro kuitenkin käytti vastaiskun tylysti hyväkseen Eisselen juoniessa Georgios Katidisille helpon työn sijoittaa pallon tyhjiin.
Aleksander Akbarin korvatessa Karim Jouinin laitalinkin tontilla tuli vaisusti esiintyneen Kipinän peliin uutta eloa. Vahvaan 5 minuutin painostusjaksoon sisältyi useita erikoistilanteita ja hallinta sai lopulta palkintonsa 69. peliminuutilla Riku Selanderin tuikatessa kavennuksen Aleksander Akbarin tarjoilemasta kulmapotkusta, johon Biran Jeng sai jalkansa sopivasti väliin.
Juuri ennen osumaa oli lievästi itseään loukannut Kelechi Anyamele nilkuttanut vaihtoon ja lainalta palannut Valtteri Voutilainen teki debyyttinsä keltapaidassa ottaen paikkansa vasempana laitapakkina.
Kavennusmaalin tuomaa iloa kesti ainoastaan 2 minuuttia, kunnes koko pelin vaarallisesti esiintynyt kaksikko Joni Remesaho-Christian Eissele oli jälleen pahanteossa. Tälläkin kertaa Remesaho syötti ja Eissele puski pallon verkkoon.
Ottelun viimeinen vartti tarjosi paikoitellen koviakin otteita Gnistanin hakiessa kiivaasti kavennusosumaa. Uutta puhtia sekä lisää hyökkäysvoimaa haettiin vaihtamalla loppuajaksi pelisysteemi muotoon 3-4-2-1 ja Eero Hyökyvirran tehdessä keskikentältä tilaa kärkipelaaja Eero Forsénille.
Riku Selander loi toisella osumallaan vielä toivoa Gnistanin leiriin, mutta aika loppui lopulta kesken.

Gnistan poistuu Jaro-ottelun myötä Juhannustauon viettoon ja jatkaa avausvoiton metsästystä jälleen tiistaina 27.6., jolloin Oulunkylän urheilupuistoon saapuu vieraaksi AC Oulu.
Gnistan – FF Jaro 2-3

Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.