Ykkönen jatkui tappiolla Hakaa vastaan


Neljäs ottelukierros ei tuonut helpotusta Gnistanin mollivoittoiseen kauden alkuun. Ykkösen tasolla rutinoituneempi Haka käytti maalipaikkansa Gnistania tehokkaammin hakien Töölöstä 0-2 voiton.

Gnistan sai ottelun alla heti huonoja uutisia, kun keskikentän keskustan kokenut Marcus Heimonen joutui sivuun ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Hänen paikkansa otti HIFK:n A-junioreista lainattu Eero Hyökyvirta.
Positiivinen asia oli puolestaan Biran Jengin toipuminen avauskokoonpanokuntoon.
Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa ja varsin tapahtumaköyhissä merkeissä 15 minuutille asti, jolloin Haka käytti armotta hyödykseen Gnistanin keskikentän keskustan nukahduksen Lufti Bilalin päästyä murtautumaan puolustuksen selustaan helpohkon näköisesti. Kalle Multanen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjiin Biran Jengin ohjatessa Tuomas Lähdesmäen maata pitkin lähteneen syötön kohti Daniel Kollaria eikä tämä onnistunut vangitsemaan vaikeaa palloa.
Vikkelällä Multasella oli hyvä paikka lisätä valkopaitojen johtoa vain muutama minuutti myöhemmin. Haka onnistui taidokkaasti murtamaan Gnistanin vahvan prässin, jonka jälkeen pystysyöttö vapautti Multasen puolittaiseen läpiajoon. Kollarin oikea-aikainen vastaantulo ja Multasen epätarkka viimeistely pelastivat Kipinän takaiskulta.
Haka oli koko ensimmäisen nelivitosen ajan kärkkäämpi hyökkäyksissään kuin Gnistan, jonka hyökkäyspelaaminen rajoittui lupaavan näköiseen syöttöpeliin vastustajan 16-alueen ulkopuolella. Niko Tirkkonen pääsi kerran kokeilemaan laukaustaan noin 18 metristä, mutta tuloksetta.
Kollarilla riitti sen sijaan töitä, siitä pitivät huolen Hakan vikkelät hyökkääjät Multanen, Lähdesmäki sekä Emenike Mbachu keskikenttäpelaajien säestäessä taustalla.
Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli Gnistanin hallintaa tarjoten keltaisille ottelun parhaat maalipaikat. Ne siunaantuivat hyvän ottelun pelanneelle Niko Tirkkoselle. Ensin Hakan puolustaja pelasti pallon maaliviivalta ja myöhemmin Tirkkosen lähettämä roikkopallo kolahti epäonnekkaasti ylärimaan.
Gnistan haki lisää hyökkäysvoimaa vaihtaessaan kentälle Karim Jouinin sekä Karim Zinen. Samalla kenttämuodostelmaksi muutettiin 4-4-2, Biran Jeng siirtyi oikeaksi laitapuolustajaksi, kärjessä aloittanut Aleksander Akbar siirtyi laitahyökkääjäksi Zinen ja Jouinin muodostaessa kärkiparin.
Ottelu ratkesi lopullisesti 76 minuutilla, kun Hakan hyökkääjät olivat jälleen pahanteossa nopean vastaiskun päätteeksi. Emenike Mbachu ja Tuomas Lähdesmäki juonivat syötöillään Kalle Multaselle jälleen paikan laukoa pallon tyhjään maaliin.
Gnistanin selkäranka katkesi takaiskumaaliin eikä Eero Forsénin tulo kentälle tuonut sekään riittävää lisäpuhtia. Niko Tirkkonen oli loukannut itseään taistelun tuoksinassa, joten Gullit Zolameso pelasi pelin loppuun vasempana laitapuolustajana.
Loppupelin parhaat paikat siunaantuivat Hakan Mbachulle, mutta maalitolppa ja Kollar estivät lisämaalien syntymisen.
Gnistan – FC Haka 0-2
Kooste:

Press:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.