Voittoisa kauden kenraali


Gnistan päätti harjoitusottelukautensa kaatamalla Legirus Interin tyylipuhtaasti 0-4. Lauantaina keskipäivällä käyty ottelu oli vaikean talvikauden jälkeen lupaava esitys keltapaidoilta. Peli ratkesi toisen puoliajan alussa kahteen Kipinän osumaan ja sen jälkeen peli olikin lähesn yksipuolista Gnistanin näytöstä.

Gnistan oli saanut riveihinsä takaisin luottotoppari Marko Koskisen sekä vaihdossa aloittaneet Karim Zinen ja Joonas Kautin, mutta siitäkin huolimatta loukkaantumissuma oli edelleen valtava. Sivussa oli nippu pelaajia, tuoreimpina lisäyksinä Emil Lidman sekä Tomi Mikkelsson.
Ensimmäinen nelivitonen sujui Gnistanin hallinnassa. Vastustaja Legirus oli kuin varjo siitä, mitä se oli tammikuisessa kohtaamisessa, mutta vielä ensimmäisellä puoliajalla sekin pysyi kohtalaisesti Kipinän kyydissä. Legirus kolautti kerran Gnistanin maalin ylärimaa nopean vastaiskun päätteeksi, mutta nelivitosen parhaat tilanteet loi kuitenkin Gnistan. Useiden laadukkaiden syöttöaihioiden kautta luodut maalipaikat seurasivat toisiaan, mutta viimeistely oli tehotonta. Ansaittu johto-osuma nähtiin 44 minuutin kohdalla, kun Aleksander Akbarin näyttävä syöksypusku Riku Selanderin keskitykseen vei pallon maaliin asti.
Puoliajalla suoritettiin vaihtoja: Andreas Strandvall, lainapelaaja Eero Hirvimäki ja Eero Forsén pääsivät tositoimiin, tilaa tekivät Patrick Aaltonen, puolikuntoinen Marko Koskinen sekä Teemu Pastila.
Kipinä ratkaisi pelin heti toisen jakson alussa kahdella pikamaalilla. Ensin päivän debytantti Marcus Heimonen laukoi hallitusti pallon verkkoon aivan 16-rajan tuntumasta tuomitusta vapaapotkusta. Vain minuutti tästä ja jälleen Gnistan iski vapaapotkusta. Tällä kertaa Niko Tirkkosen oikealta tulleen vaparikeskityksen ohjasi epäonnisesti maaliin vastustajan oma pelaaja.
Näihin osumiin katkesi Legiruksen selkäranka ja seuranneen maalipaikkojen tulvan seurauksena olisi voinut paremmalla viimeistelyllä olla Gnistanin murskavoitto.
65. minuutilla Gnistan vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle. Kelechi Anyamele tuli vasemmaksi laitapuolustajaksi, Karim Zine keskikentän keskustaan ja Karim Jouini oikeaksi laitahyökkääjäksi. Vaihtoon tulivat Jani Kaukomaa, Riku Selander sekä Dudu. Vaihtojen myötä Niko Tirkkonen siirtyi topparin tontille. Lisää vaihtoja nähtiin, kun Marcus Heimonen vaihdettiin lainapelaaja Eero Hyökyvirtaan 73 peliminuutin jälkeen.
Gnistan löysi jatkuvasti tilaa epävarmasti pelanneen kotijoukkueen puolustuksen selustasta sekä laidoilta, josta nopeajalkaiset Aleksander Akbar ja Karim Jouini nauttivat. Jouini täräytti kerran ylärimaan ja niin ikään lukuisilla muilla Kipinän pelaajilla oli sauma maalitilin kasvattamiseen.
Neljäs osuma nähtiin lopulta 81. peliminuutilla, kun Jouini syötti Akbarin vapaaksi ja tämä laukoi läheltä pallon verkkoon. Akbar loukkasi maalitilanteessa takareittään ja ontui suoraan vaihtoon. Tilalle tuli pitkään sivussa polvivamman vuoksi ollut Joonas Kauti, jonka paluu kirvoittikin lämpimät standing ovationit paikalle saapuneelta Gnistan-henkiseltä yleisöltä.
FC Legirus Inter – Gnistan 0-4
Kooste:

Marcus Heimosen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.