Gnistan kohtaa Grankulla IFK:n lauantaina

Loukkaantumishuolien kanssa painiva Gnistan päättää urakkansa Suomen Cupin lohkovaiheessa vierasottelulla Grankulla IFK:ta vastaan. Vihreäpaitainen ”Grani” on yksi Kipinän päävastustajista Ykkösessä, joten lauantai-iltapäivänä Kauniaisten tekonurmella käytävä kamppailussa on hyvä sauma hakea ennakkoasetelmia tulevalle kaudelle.

Lauantain ottelussa kamppaillaan sijoista ynnä muut, sillä Gnistanin tavoin myös Grankulla IFK on menettänyt mahdollisuutensa jatkoon. Molemmat joukkueet voivat sijoittua lohkossa kolmanneksi, joka ei kuitenkaan riitä jatkoonpääsyyn, sillä sinne selviävät vain lohkon kaksi parasta joukkuetta.
”Grani” voi nousta lohkon kolmanneksi voittamalla lauantain ottelun ja Kipinä sijoittuu kolmanneksi saalistamalla ottelusta vähintään yhden pisteen.
Gnistan ja Grankulla IFK ovat toisilleen tuttuja joukkueita, sillä joukkueet ovat mitelleet voimiaan useasti Kakkosen sarjapeleissä. Suomen Cupissa joukkueet eivät kuitenkaan ole kohdanneet toisiaan 2010-luvulla.
Viimeisimmät keskinäiset väännöt löytyvät kaudelta 2014, jolloin GrIFK oli Gnistanille tyly vastustaja voittaen kaikki kolme kohtaamista. Sitä ennen käytiin tasaisia ja värikkäitäkin kohtaamisia koko 2010-luvun alun.
Gnistan lähtee siipirikkoisena lauantain otteluun, sillä sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen pitkään sivussa olleet Teemu Vaarakallio, Valte Vuorela sekä Jesse Ahonen. Näistä kaksi ensinmainittua ovat kuitenkin palaamassa tositoimiin muutaman viikon päästä, sen sijaan Ahosen sairasloma jatkuu vielä pitkään.
Näiden lisäksi sivussa ovat Joonas ja Miro Kauti sekä mahdollisesti Jani Kaukomaa, Niko Tirkkonen sekä Honka-pelissä loukkaantunut Aleksander Akbar.
Kipinä on testannut viimeisimmissä Suomen Cup-peleissä uutta pelimuodostelmaa, jossa ryhmitys on hyökätessä 3-4-3 ja puolustaessa 5-4-1 Biran Jengin toimiessa tarpeen mukaan joko keskikentän pohjapelaajana tai topparina.
HIFK-ottelussa systeemi toimi, mutta Honka-pelissä oli paikoitellen vaikeuksia. Todennäköisesti uutta pelimuodostelmaa ajetaan sisään lauantain ottelussakin.
Vastustaja Grankulla IFK:n sopimustilanne näyttää Gnistan-ottelun alla hyvältä. Kasassa on jo 20 sopimuspelaajaa, joista suurinosa olivat mukana jo viime kauden joukkueessa. Vihreäpaitaisten ryhmä on kokenut ja lisäksi ryhmässä on mukana lukuisia pitkän linjan ”granilaisia”, kuten Petter Meyer, Daniel Langhoff sekä Janne Törmänen.
Oulunkyläläisyleisölle tuttu nimi on Kipinää aiemmin edustanut toppari Toni Takamäki, joka edustaa kaunialaisryhmää nyt toista kautta.
Ottelu alkaa Kauniaisten tekonurmella lauantaina kello 14. Sääennusteet lupaavat lauantaille kohtalaisen hyvää keliä, joten tule paikalle kannustamaan Kipinä voittoon!
GrIFK – Gnistan
La 4.3. klo 14:00
Kauniaisten jäähallin tekonurmi

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.