Gnistan taipui Hongalle Suomen Cupissa

Gnistan jatkoi pelejään Suomen Cupissa Ykkösen ennakkosuosikki Honkaa vastaan. Tasokas vastustaja takasi Kipinälle jälleen hikisen iltapuhteen, mutta valkopaidat selvisivät jälleen urakastaan kelvollisesti. Peli eteni täydet 90 minuuttia lievästi Hongan hallinnassa, mutta oli Gnistanillakin paikkansa. Honka oli maalinteossa astetta terävämpi ja kaivoi ottelusta lopulta 2-0 voiton.

Gnistan lähti HIFK-ottelun hyvien kokemusten siivittämänä otteluun kolmen topparin puolustusryhmityksellä, jossa tilanteen mukaan ryhmitys on hyökätessä 3-4-3 ja puolustaessa 5-4-1. Loukkaantumisrintamalle olivat sitten HIFK-pelin liittyneet lievistä vammoista kärsineet Niko Tirkkonen ja Jani Kaukomaa. Lisäksi sivussa olivat Jesse Ahonen, Teemu Vaarakallio, Joonas sekä Miro Kauti.
Honka aloitti terävästi siirtyen johtoon jo 9. minuutilla. Keltamustapaidat pelasivat oikealla laidalla taidokasta seinäsyöttöpeliä ja Kasperi Liikonen keskitti maalille, Douglas Silveira oli unohdettu keskustaan vapaaksi ja hän laukoi pallon näyttävästi ilmasta maaliin. Peli oli Hongan kontrollissa seuraavat 20 minuuttia vyöryttäen muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta kiitos Atte Otrosen ja Hongan tehottoman viimeistelyn jäivät lisäosumat näkemättä.
Gnistan joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo 35. minuutilla, kun loukkaantunut Aleksander Akbar vaihdettiin Eero Forséniin. Tämän seurauksena kärjessä aloittanut Karim Jouini siirtyi vasemmaksi laitahyökkääjäksi Akbarin paikalle ja Forsén tuli kärkeen.
Forsén sai prässillään aikaiseksi epävarmuutta Hongan puolustuspäässä jo ensimmäisillä peliminuuteillaan, mutta harhasyötön päätteeksi hyvään laukaisupaikkaan päässyt Jouinin matala laukaus oli maalivahti Hurstille helppo torjuttaca. Hetkeä myöhemmin aukesi Forsénille avopaikka Gullit Zolameson näyttävästä esityöstä, mutta Eeron laukaus painui selvästi yli.
Toisella puoliajalla peli sujui edelleen pääosin Hongan merkeissä. Suurin osa espoolaisten useista maalipaikoista aukesi PK-35:sta Espooseen siirtyneelle Masar Ömerille, mutta Kipinän onneksi Ömerin ruuti pysyi märkänä koko 45 minuuttia. Gnistanin parhaat paikat aukesivat maalin läheltä puskemaan päässeelle Eero Forsénille sekä noin 20 metristä tulisesti ylärimaan ampuneelle Gullit Zolamesolle.
Kun tasoitusmaalia Gnistan ei muutamasta hyvästä paikasta huolimatta saanut aikaiseksi, rokotti Honka vastahyökkäyksestä pelin 74. peliminuutilla. Kasperi Liikonen voitti taistelun pitkästä pystypallosta, karkasi Gnistan-puolustukselta ja nosti pallon yli vastaantulleen Atte Otrosen.
Edes Karim Zinen sekä Strandvallin vaihto kentälle ei lopulta tuonut Gnistanille kaivattua kavennusosumaa. Lähimmäksi maalia pääsi pelin lopussa Eero Forsén päästessä puskemaan vapaasti kulman jälkitilanteesta. Gnistan lähti siis lyhyen hiihtoloman viettoon 2-0 tappio matkassaan.
Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.