Gnistan upeaan voittoon Suomen Cupissa


Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures
Gnistanin taival Suomen Cupissa jatkui lauantaina yhteistyöseura HIFK:n Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Peliin lähdettiin kutkuttavista asetelmista, kun molemmilla oli pohjalla selvänumeroinen tappio ja yksi tasapeli kahdesta ensimmäisestä cup-ottelusta. Ottelu päättyi lopulta Gnistanin voittoon toisen puoliajan kahdella maalilla.

Molemmat joukkueet marssittivat kentällä parhaat terveenä olevat pelaajansa. Biran Jeng palasi Gnistanin kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Loukkaantumisten takia Gnistanilta puuttuivat kokoonpanosta Teemu Vaarakallio, Valte Vuorela, Jesse Ahonen sekä Joonas ja Miro Kauti.
Pelin alku lähti liikkeelle HIFK:n pallollisella hallinnalla. Vähitellen Gnistan pääsi paremmin mukaan peliin ja tilanteita alettiin näkemään myös HIFK:n maalilla. Puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui Gnistanin Niko Tirkkoselle noin puolen tunnin kohdalla. Tilanne lähti liikkeelle, kun erinomaisesti oikealla laidalla esiintynyt Gullit Zolameso harhautti ensin kaksi vastustajaansa pelaten pallon laidalla Eero Forsenille. Puolustajien ahdisteluista huolimatta, Forsen pääsi keskityspaikkaan ja lähetti vasemmalla jalalla pallon HIFK-puolustuksen selän taakse, josta Tirkkonen pääsi lataamaan vastapalloon, mutta HIFK maalivahti Eriksson venyi hienosti pallon tielle.
Gnistan iski toisella puoliajalla. Jo toisen jakson alkuun oli nähtävissä, että Gnistan halusi voittaa ottelun vastustajaansa enemmän. HIFK-hyökkäys toisensa jälkeen pysähtyi joko Gnistanin tiukkaan keskikentän prässiin tai viimeistään varmasti esiintyneeseen puolustuslinjaan, jonka jälkeen käynnistyi nopea hyökkäys kohti Erikssonin maalia. Pelin ensimmäinen maali syntyi, kun 77 minuuttia peliä oli pelattu. Riku Selander antoi pitkän vapaapotkun HIFK:n alueelle, jossa Marko Koskinen voitti pääpallon ja ohjasi sen maalin edustalle, josta toinen toppari Jani Kaukomaa pääsi viimeistelemään Gnistanin johto-osuman. Vain noin viisi minuuttia myöhemmin Gnistan käänsi jälleen nopeasti pelin kohti vastustajan maalia ja Zolameson syötöstä kentällä toisella jaksolla tullut Karim Jouini pääsi läpiajoon. Jouini laittoi pallon kylmästi maaliin Erikssonin jalkojen välistä ja peli oli selvä.
Maalintekijä Kaukomaa oli tyytyväinen pelin jälkeen: ”Erittäin hyvä fiilis. Joka jätkä taisteli tänään hyvin ja mun mielestä me oltiin tänään parempi joukkue. Maali syntyi tutulla kuviolla, joka toimi jo viime kaudella. Todella tyytyväinen voi olla tämän jälkeen”, kommentoi Kaukomaa.
Myös manageri Uusitalo oli tyytyväinen. ”Lopputulos erittäin hyvä. Erityisen hyvää pelissä oli se, että pakka pysyi hyvin kasassa lähes koko 90 minuuttia. Lähdimme kokeilemaan peliin ensimmäistä kertaa kolmen topparin alakertaa ja homma toimi heti mainiosti. Pastilan Teemu pelasi ensimmäistä kertaa puhtaasti keskikentän keskustassa ja oli heti kentän paras pelaaja. Myös Selander onnistui hyvin keskellä. Zolameso ja Akbar olivat erinomaisia pelatessaan suhteellisen vapaassa roolissa kärjen ja keskikentän välissä. Biran Jengin paluu kentälle oli odotetun vakuuttava. Onnistujia oli pelissä todella paljon. Tästä on hyvä jatkaa”, kommentoi Uusitalo.
HIFK – Gnistan 0-2 (0-0)
Maalit:
HIFK: –
Gnistan: Kaukomaa 77′, Jouini 83′
Gnistan jatkaa urakkaansa Suomen Cupissa ensi viikon lauantaina vieraspelillä Honkaa vastaan. Ottelu alkaa Esport Arenalla klo 17:00.
Kooste:

Jani Kaukomaan haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.