Gnistanille jälleen taisteluvoitto

Gnistan ja PEPO kävivät perjantai-iltana tiukan taistelun voitosta. Kotoisassa Oulunkylän urheilupuistossa käydyn taiston vei lopulta Gnistan lukemin 1-0. Gnistan joutui maksamaan pisteistään kovan hinnan usean kärkipelaajan loukkaantumisen muodossa.

Kipinä lähti otteluun jo valmiiksi kapealla materiaalilla loukkaantumisten vuoksi. Sivussa oli tukku avainpelaajia, tästä johtuen Miro Kauti ja HIFK:sta lainalla ollut Tuomas Mustonen pelasivat itselleen vierailla pelipaikoilla kenttämuodostelman ollessa edelleen tuttu 4-2-3-1.
Ensimmäinen nelivitonen meni enemmän tai vähemmän lilapaitaisen PEPO:n hallinnassa. Ville Saikkonen sai venyä muutamaan otteeseen parhaimpaansa estääkseen takaiskumaalin syntymisen.
Gnistan joutui vaihtamaan jo 7 peliminuutin jälkeen Kron Rexhepin pois kentältä nilkkavamman vuoksi. Rexhepin loukkaantumisen myötä Tuomas Mustonen siirtyi laitalinkin paikalta kärkeen, Kelechi Anyamele nousi laitalinkiksi ja Rexhepin tilalle tullut Kristian Heinolainen tuli laitapakiksi. Heinolainen teki samalla debyyttinsä Kipinän paidassa sarjapelien osalta.
Gnistanin maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin muutamasta lupaavan näköisestä laitojen kautta tulleesta hyökkäyksestä huolimatta. Maalipaikkojen vähyys johtui PEPO:n tarkasta puolustuspelistä ja Kipinän jatkuvista ongelmista murtautua vastustajan rangaistusalueelle.
Gnistan koki jo toisen takaiskun saman puoliajan aikana Teemu Pastilan joutuessa sivuun pelistä loukkaantumisen takia.
Toinen nelivitonen jatkui edelleen tasaisissa merkeissä. Gnistan aloitti puoliajan terävästi luoden jo alkuminuuttien aikana oikean laidan kautta muutaman lupaavan näköisen hyökkäyksen.
Kipinän avausosumakin syntyi 51. peliminuutilla, kun Pastilan tilalle tullut Antton Koskinen antoi erinomaisen keskityksen ja Mauricio Hopsu pääsi murtautumaan oikean laidan kautta maalipaikkaan lurittaen pallon tyylikkästi vasempaan alakulmaan.
Hopsu loukkasi 7 minuuttia myöhemmin takareittään, jonka vuoksi hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Tilalle tuli Santtu Toiviainen keskikentän keskustaan ja samalla Miro Kauti siirtyi oikeaan laitaan Hopsun tilalle.
Kipinän johtomaalin jälkeen PEPO painosti ankarasti koko loppuajan, mutta loisto-ottelun pelannut Ville Saikkonen kesti maalillaan puolustuksen hyvällä avustuksella. Näin Gnistan sai juhlia jo kuudetta perättäistä voittoaan.
Gnistan – PEPO 1-0 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Hopsu 51′
PEPO: –
Varoitukset:
Gnistan: Nyholm 28′, M. Kauti 52′
PEPO: Ryhänen 44′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, Vanhala, Kouyaté, Anyamele, M. Kauti, Nyholm, Hopsu (58′ Toiviainen), Mustonen, Pastila (46′ A. Koskinen), Rexhepi (7′ Heinolainen)
Kooste:

Kristian Heinolaisen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.