Maalirikkaasta kotiavauksesta voitto

Gnistan avasi äitienpäivänä kautensa kotiotteluiden osalta, kun Kipinä kohtasi FC Vaajakosken. Kotiyleisö sai nähtäväkseen todellisen jännitysnäytelmän, jossa Gnistan osoitti jälleen henkisen lujuutensa nousemassa maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi.
Gnistan sai jälleen jalkeille lähes parhaan miehistönsä, sillä keskiviikon ottelu Porvoossa ei tuonut täydennystä sairastuvalle. HIFK:sta oli mukana ogelilaisyleisön lemmikki Tuomas Mustonen. Lisäksi edellisen pelin huilannut Mauricio Hopsu oli palannut kokoonpanoon.
Gnistan sai otteluun loistoalun, sillä Kron Rexhepi rynni punapaitojen puolustajilta karkuun jo toisella peliminuutilla siirtäen Kipinän 1-0 johtoon.
Vaajakoskelaiset vastasivat vain 6 minuuttia myöhemmin. Ville Saikkonen ryntäsi katkaisemaan vaarattoman näköiseen keskityksen pelaten pallon suoraan Janne Kuhmosen haltuun. Tämä nosti näppärästi pallon yli Saikkosen maaliin.
Kipinä iski uudelleen 22 minuutin kohdalla. Maalia edelsi Kron Rexhepin vahva rynniminen vastustajan rangaistusalueelle. Christoffer Nyberg sijoitti Rexhepin laukauksesta tarjoutuneen paluupallon tyhjiin.
Maalirikkaan puoliajan neljäs osuma nähtiin 18 minuuttia myöhemmin, jolloin alati vaarallinen vierailija iski jälleen pelin tasoihin. Vapaapotkusta seurannut sekava tilanne päätyi Santtu Laaksosen lapikkaaseen Gnistanin puolustajien epäonnistuessa tilanteen siivoamisessa. Laaksonen laukoi matalan laukauksen tolpan kautta sisään.
Ottelu oli monelle Kipinän pelaajalle ensimmäinen Oulunkylän tekonurmella. Lisäksi FC Vaajakoski kävi hanakasti kiinni jo hyökkäysalueellaan ja puolusti kolmella puolustajalla jättäen tilaa laidoille, joten Kipinä pyrki pallonhallinnan sijaan silloin tällöin sille epätyypilliseen suoraviivaiseen hyökkäykseelähtöön pitkällä pallolla. Tästä huolimatta pallollinen hallinta oli pääasiassa keltasinisillä. Puoliaika tarjosi neljän osuman lisäksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita, suurimman osan maalipaikoista loi vierasjoukkue FC Vaajakoski.
Toinen puoliaika sai heikon alun, sillä Gnistan joutui tappioasemaan jo 6 minuutin pelin jälkeen. Vasemmalta laidalta tullut Tomi Karlstedtin hankala keskitys leijaili verkkoon Ville Saikkosen haroessa tyhjää.
Antti Uusitalo vaihdettiin 66 minuutilla sisään tuomaan lisää kamppailuvoimaa keskikentän keskustaan.
”Kyttä” alustikin Kipinän tasoitusosuman tarjoilemalla mainion syötön laitaan vauhtiin Tuomas Mustoselle. Mustonen pelasi pallon mainion ottelun pelanneelle Kron Rexhepille, joka taiteili pallon rangaistusalueelle Teemu Pastilalle. ”Pasti” täräytti tulisen kudin etukulmaan.
Vain minuutti myöhemmin ottelun ratkaisuosuman iskenyt Hopsu vaihdettiin sisään oikealle laidalle.
Jani Kaukomaa loukkasi itseään ottelun tuoksinassa, joten hänet jouduttiin vaihtamaan ulos 81. peliminuutilla. Topparin tontille tuli ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tehnyt Kristian Vanhala.
Kipinän voitto-osuma syntyi jälleen ”Toffe” Nybergin loistavan kulmapotkun seurauksena. Pastila jatkoi keskityksen päällään Hopsulle, joka puski pallon verkkoon.
Maalien lisäksi puoliajalla nähtiin vauhdikasta peliä. Gnistan oli painostavampi osapuoli, mutta FC Vaajakoski iski vaarallisesti vastaan. Ville Saikkonen venyi kerran todelliseen huipputorjuntaan pitäen Kipinän pelissä.
Niko Tirkkonen otti lisäajalla suoran punaisen kortin suunsoitosta, joten Tirkkonen on sivussa ensi sunnuntain MP-kamppailusta.
Gnistan – FC Vaajakoski 4-3 (2-2)
Maalit:
Gnistan: Rexhepi 2′, Nyberg 22′, Pastila 73′, Hopsu 82′
FC Vaajakoski: Kuhmonen 8′, Laaksonen 40′, Karlstedt 52′
Varoitukset ja ulosajot:
Gnistan: Kabashi 39′, Kaukomaa 58′, Uusitalo 78′, Hopsu 90+4′, Tirkkonen 90+5 ua
FC Vaajakoski: Ala-Porkkunen 30′
Gnistan: Saikkonen, Kabashi, M. Koskinen, Kaukomaa (81′ Vanhala), Nyberg, Toiviainen (66′ Uusitalo), Nyholm, Mustonen (73′ Hopsu), Tirkkonen, Pastila, Rexhepi
Kooste:

Marko Koskisen haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.