Maalirikas tasuri Porvoossa

Gnistan korkkasi sarjakauden 2016 Porvoossa, jossa uunituoreisiin keltasinisiin peliasuihin sonnustaunut Kipinä kohtasi paikallisen Futuran. Aurinkoisessa ja lämpimässä säässä pelattu ottelu houkutteli tekonurmen reunalle 388 katsojaa. Maksaneille katsojille tarjottiin maalirikas ottelu, jossa Gnistan nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin.

Gnistan sai lähes parhaan miehistönsä jalkeille sarja-avaukseen pelimuodostelman ollessa tuttu 4-2-3-1. Mukana kokoonpanossa olivat HIFK:n lainapelaajat Daniel Rantanen ja Matias Hänninen. Poissaolijoita oli jälleen lukuisia, joista loukkaantuneina sivussa olivat pitkäaikaistoipilaat Alex Antikainen, Kristian Heinolainen ja Joonas Kauti. Fisnik Gerxhaliu on takareisivamman takia sivussa toistaiseksi ja Mauricio Hopsu teloi itseään lievästi HIFK:n A-juniorien pelissä ollen pois kokoonpanosta.
Kausi sai Gnistanin näkökulmasta painajaismaisen alun, sillä pallo oli Futuran toimesta maalissa jo ottelun toisella peliminuutilla. Valkopaitojen hyökkäys vasemmalta laidalta johti keskitykseen maalille ja merkkausvirheen seurauksena pääsi kotijoukkueen kärkipelaaja Vili Lankinen puskemaan pallon maaliin.
Gnistanilla kesti hetken toipua nopeasta takaiskumaalista, mutta sen jälkeen peli eteni Kipinän hallitessa kenttätapahtumia. Ogelilaisyleisölle tuttu maalivahti Olavi Hetemäki onnistui kuitenkin kerta toisensa jälkeen torjumaan Gnistanin maalipaikat.
Futura siirtyi kahden maalin johtoon juuri ennen taukoa, kun maalivahti Tomi Mikkelson kaatoi Futuran rangaistusalueen kulmaan murtautuneen pelaajan. Pilkun laukoi sisään Anton Britschgi.
Pelin juoni jatkui samanlaisena tauon jälkeen. Gnistan hallitsi peliä ja Futura panosti hyökkäyspelinsä teräviin vastaiskuihin.
Keltaisten kavennusosuman laukoi 58. peliminuutilla tuore sopimuspelaaja Christoffer Nyberg. ”Toffen” laukaus noin 25 metristä otti kimmokkeen Futuran pelaajasta pomppien hivenen onnekkaasti maaliin.
Nyberg iski uudelleen 12 minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa ”Toffe” latasi pallon ylänurkkaan noin 20 metristä. Maaliin komean esityön teki Matias Hänninen.
Tasoitusmaalin jälkeen näytti hetken siltä, ettei mikään voisi estää Kipinän johtomaalia. Keskikenttä oli täysin Gnistanin hallussa ja hyökkäys toisensa perään vyöryi kohti porvoolaisten maalia.
Jalkapallossa tapahtuu kuitenkin joskus odottamattomia asioita. Pahasti alakynnessä ollut Futura iski johtomaalin 82 peliminuutilla vastaiskun päätteeksi, kun hutiloiden pelannut Kipinän alakerta ei pystynyt selvittämään keskikentältä lähetettyä pystypalloa. Anton Britschgi eteni suoraviivaisesti topparien välistä maalintekoon.
Kipinä sai lopulta kuitenkin pisteen matkaansa Porvoosta, kun Kron Rexhepi puski tasoitusosuman juuri 90 peliminuutin ollessa täyttymässä. Rexhepin maaliin tarjoili hienon keskityksen oikealta kulmalipulta Christoffer Nyberg.
Futura – Gnistan 3-3 (2-0)
Maalit:
Futura: Lankinen 1′, Britschgi 44′ 82′
Gnistan: Nyberg 58′ 70′, Rexhepi 90′
Varoitukset:
Futura:
Gnistan: Kaukomaa 18′, Kabashi 28′, Mikkelson 43′
Gnistan: Mikkelson, Kabashi, M. Koskinen (82′ Kouyaté), Kaukomaa, Nyberg, Nyholm, Rantanen, Hänninen, Tirkkonen (82′ Anyamele), Pastila, Rexhepi
Kooste:

Toffe Nybergin haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.