Klubi 04 ja Gnistan tasapeliin

Klubi 04 ja Gnistan iskivät toisen kerran harjoituskauden aikana yhteen. Ensimmäinen koitos päättyi Gnistanin voittoon ja lauantainkin koitosta Gnistan johti pitkään, mutta Klubi 04:n rangaistuspotkusta iskemän tasoitusosuman jälkeen ottelu päättyi lopulta 1-1 lukemiin. Ottelu kulki pitkään Gnistanin pallollisessa hallinnassa, mutta Keltaisten tiivis paketti repeili toisen puoliajan aikana aiheuttaen toistuvia vaaratilanteita Gnistanin maalilla.

Gnistan lähti otteluun tutulla 4-2-3-1 muodostelmalla. Mukana olleiden topparien vähyydestä johtuen keskikentän keskustassa viihtyvä Veeti Virmakari pelasi tällä kertaa topparin tontilla. Laitapuoustaja Christoffer Nyberg oli jälleen Kipinän testissä pelaten täydet 90 minuuttia. Kipinän testissä oli myös toinen laitapakki Benjamin Thurling, joka aloitti ottelun vaihdossa.
Vaihtopenkillä oli lisäksi tuttuja nimiä, kuten Keaton Isaksson, Tuomas Mustonen sekä talven ensimmäisen ottelunsa pelannut Antti Uusitalo.
Ottelun avausjakso oli tapahtumaköyhää peliä. Gnistan pyrki hallitsemaan lyhytsyöttöpelillään ottelun kulkua, mutta sinipaidat onnistuivat tekemään Kipinän pelinrakentelusta hankalaa. Klubi 04:n tutusti taitava miehistö sai luotua muutamilla yksilösuorituksilla vaaranpaikkoja uunituoreen sopimuspelaaja Tomi Mikkelsonin maalille.
Gnistanin johtomaali syntyi Joonas Kautin toimesta. Niko Tirkkonen voitti kaksinkamppailun sinipaitojen laitapuolustajaa vastaan kulmassa ja murtautui rangaistusalueelle. Tirkkosen syöttö otti puolustajasta kimmokkeen pomppien suoraan Kautille, joka laukoi pallon etukulmaan.
Maalin jälkeen puoliaika tarjoili vielä muutaman vaarallisen Klubi-hyökkäyksen laitojen kautta. Mikkelson esiintyi kuitenkin Kipinän maalilla varmoin ottein.
Puoliajalla tositoimiin vaihdettiin laitapuolustajaksi Thurling, keskikentän keskustaan Isaksson sekä hyökkäykseen Mustonen.
Toisella puoliajalla Gnistan pyrki pelaamaan rohkeammin. Klubi 04 alkoi saada katkoja aikaan keskialueella, mikä johti jatkuviin vaarallisen näköisiin sinipaitojen hyökkäyksiin.
Gnistan selvisi takaiskuitta puoliajan 24. peliminuutille, jolloin Karim Zine tasoitti ottelun rangaistuspotkusta. Pilkun aiheutti Niko Tirkkosen käsivirhe rangaistusalueella.
Gnistanin muodostelma vaihtui puoliajan vaihtojen johdosta muotoon 4-1-2-3, jossa sisäänvaihdetut Toiviainen, Isaksson ja Uusitalo muodostivat keskikentän keskustan.
Klubi 04:n tasoitusosuman jälkeen peli tarjosi vielä molemmille mahdollisuuden lihottaa maalitiliään. Gnistanin paras maalipaikka siunaantui Tuomas Mustoselle, kun kentälle aiemmin vaihdettu Uusitalo sekä Tirkkonen petasivat ”Mudelle” avopaikan rangaistusalueen sisään.
Klubi 04 – Gnistan 1-1 (0-1)
Maalit:
Klubi 04: Zine 69′
Gnistan: J. Kauti 21′
Gnistan: Mikkelson, Kabashi (46′ Thurling), Virmakari, Vanhala, Nyberg, A. Koskinen (46′ Isaksson), Nyholm (74′ Toiviainen), J. Kauti (Innala 71′), Tirkkonen, M. Kauti (46′ Mustonen), Pastila (65′ Uusitalo)
Kooste:

Tomi Mikkelssonin haastattelu:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.