Gnistan jatkoi voitokkaasti 5-0 kotivoitolla NJS:stä

Gnistan kohtasi lauantaina Nurmijärven Jalkapalloseuran helteisellä kotikentällään Oulunkylässä. Vierailijat majailevat sarjataulukon hännillä, mutta ennen lauantain ottelua Gnistan oli saanut tyytyä kahteen tasapeliin Nurmijärvellä.

Ottelu oli molemmille joukkueille kolmas viikon sisään. Gnistanin aloituskokoonpano olikin muuttunut merkittävästi edellisestä JäPS-pelistä, kun aikaisemmin viikolla ahkeroineita pelaajia pyrittiin lepuuttamaan ja toisaalta laitettiin kentällä tuoreita voimia. Aloituskokoonpanon paikan olivat ottaneet topparin paikalle palannut Pauli Loukola, keskikentällä aloittaneet Antti Uusitalo ja Antton Koskinen sekä laitapelaajan paikalla Miro Kauti.
Ottelun käsikirjoitus oli nopeasti selvä. Gnistan piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiä NJS:n maalia kohden.
Ensimmäinen avopaikka syntyi, kun Keaton Isaksson löysi hienon kuljetuksensa päätteeksi Miro Kautin aivan vapaana maalin edessä. Miro päätti vielä siirtää viereen Niko Tirkkoselle, joka avopaikasta laukoi pallon kohti NJS maalivahti Atte Rantaa.
Avausmaali syntyi viimein, kun kaksikymmentä minuuttia oli pelattu. Riku Oras vapautta Keaton Isakssonin laidalta vapaaksi. Keaton löysi oivallisella takaviistosyötöllä Kalle Sotkan, joka pamautti pallon maalin etuylänurkkaan.
Ennen puoliaikaa, Gnistanille oli lukuisia paikkoja lisätä johtoaan. Viimeistelyn heikkous ja NJS maalivahti Rannan upeat pelastukset pitivät pelin kuitenkin 1-0 –tilanteessa.
Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Muun muassa Isakssonilla ja Tirkkosella oli läpiajoista mahdollisuus laittaa pallo maaliin, mutta viimeistely ei onnistunut. Kun Gnistan alkoi hieman tuskastua maalinteon vaikeuteen, peli alkoi tasoittua ja myös vierailija sai muutamaan tilanteen poikasen kotijoukkueen maalille.
Peli pelattiin tälle kesällä poikkeuksellisen helteisissä olosuhteissa. Olosuhteet ja kolmen pelin viikon takanaan tuoma rasitus alkoivat vähitellen näkyä pelaajien väsymisenä. Gnistan suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun 64 minuuttia oli pelattu, jolloin Janne Arolinna korvasi Miro Kautin. Toinen vaihto tehtiin pelin 70 minuutilla, kun Antti Uusitalo tuli vaihtoon ja Valte Vuorela otti paikan keskikentältä.
Pian vaihtojen jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu. Viimeisen ottelunsa toistaiseksi Gnistanissa pelannut Riku Oras sai pallon laidalla ja ajoi kohti NJS maalia. Riku harhautti täydellisesti NJS puolustajan ja laukoi pallon etukulmasta ohi maalivahti Rannan. Oras lähtee opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, jonka takia häntä ei nähdä enää tällä kaudella Gnistan-paidassa.
Gnistanin toisen maalin jälkeen NJS:n pelaajien jalka alkoi painaa entisestään. Kun 83 minuuttia oli pelattu, vaihdosta Kalle Sotkan korvannut Santtu Toiviainen vapautti Janne Arolinnan laidalla. Janne laittoi NJS puolustajalta täydelliset ”puikot” jalkojen välistä ja syötti pallon maalin edessä kytänneelle Keaton Isakssonille. Keatonilla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään maaliin.
Melkein heti seuraavasta hyökkäyksestään Gnistan järjesteli pelin komeimman maalin. Pitkän syöttökuvion jälkeen pallo saatiin Niko Tirkkoselle NJS:n rangaistusalueen rajalle. Niko syötti pallon hyvässä vireessä olleelle Arolinnalle, joka pamautti pallon neljännen kerran ohi Atte Rannan.
Yliajalla Gnistan vielä kaunisteli numeroita, kun Keaton Isaksson sai täydessä rauhassa laittaa pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.
Kolmen pelin viikko päättyi Gnistanin osalta täyteen pistepottiin. Valmentaja Eskelinen oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen:
– Vietiin peliä, mutta maalinteko oli tänään aluksi vähän huolimatonta ja pelin tappaminen kesti liian kauan. Lopulta hanat aukesivat ja saatiin vakuuttava voitto. Vaihtopelaajat toivat tänään lisää virtaa ja se lopulta ratkaisi pelin. Täytyy olla todella tyytyväinen viikon saldoon 9 pistettä, 9-0 maalierolla.
Gnistanin ottelut jatkuvat perjantaina, kun vieraskentällä vastaan asettuu Atlantis. Ottelu käynnistyy klo 18:30 Pallokentällä.
Gnistan – NJS 5-0
Maalit:
Gnistan: Sotka 22′, Oras 76’, Isaksson 83′, Arolinna 85’, Isaksson 90’
NJS: –
Varoitukset:
Gnistan: Tirkkonen 37’, Isaksson 64’
NJS: –
Gnistan: Hetemäki, Oras, M. Koskinen, Loukola, Katainen, Uusitalo (Vuorela 70′), A Koskinen, Kalle Sotka (Toiviainen 79’), M Kauti (Arolinna 64’), Tirkkonen, Isaksson

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.