Jälleen tasapeli NJS:n vieraana

Gnistan kävi kauden toisen taistonsa nurmijärveläistä NJS:ää vastaan keskiviikko-iltana ja loppulukemat olivat samat kuin viime kohtaamisessa eli 1-1. Gnistan hallitsi peliä ja palloa alusta loppuun, mutta joutui taipumaan tasapeliin yritteliästä kotijoukkuetta vastaan.

Ottelu oli Gnistanille toinen kolmeen päivään, joten kokoonpano oli muuttunut rajusti sunnuntain JäPS-ottelusta. Avauskokoonpano sisälsi mm. kolme lainapelaajaa HIFK:sta. Gnistanin riveissä tähtirinnoista pelasivat Esa Terävä, Jesse Ahonen ja Kalle Sotka. Maalivahtia oli vaihdettu, maalissa pelasi nyt Atte Otronen. Puolustuslinjan muodostivat laitapuolustajat Riku Oras ja kauden ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Marko Katainen, toppareina olivat Marko Koskinen ja Toni Takamäki. Keskikentän keskustassa olivat Sotka sekä Valte Vuorela. Laitahyökkääjinä olivat vasemmalla Ahonen ja oikealla Terävä, Keaton Isaksson pelasi kymppiapaikalla ja Teemu Pastila oli kärjessä. Ahonen ja Terävä vaihtoivat heti pelin alussa laitoja keskenään.
Pois kokoonpanosta olivat rotaatiossa olleet Ville Saikkonen, Miro Kauti, Pauli Loukola ja Alex Antikainen sekä loukkaantumisten vuoksi Marko Selin ja Joonas Kauti.
Gnistan otti heti alkuminuuteista lähtien pallollisen pelin haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiään laitojen kautta. Harmillisesti Jesse Ahonen loukkaantui jo 18 minuutin kohdalla maalinedus-taistelussa ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Janne Arolinna otti paikkansa oikealta laidalta Ahosen paikalta.
Gnistanin pallollisesta hallinnasta huolimatta puoliajan vaarallisimmat tilanteet nähtiin NJS:n rakentelemana. Kerran Marko Kataiselta riistettiin pallo oikealla laidalla ja mustapaitojen hyökkääjä onnistui murtautumaan rangaistusalueelle ja syöttämään taakse. Marko Koskinen onnistui peittämään kuitenkin laukauksen, joten takaiskulta sääsyttiin.
NJS sai kerran pallon maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona. Hyökkäystä rakennettiin vasemman laudan kautta ja keskitys maalille löysi kärkkään mustapaita-hyökkääjän päähän ja maaliin. Tästä selvittiin kuitenkin siis säikähdyksellä.
Gnistan sortui ensimmäisellä puoliajalla hitaaseen pelinrakenteluun, joten maalipaikkojen luonti tuotti vaikeuksia.
Paras keltapaitojen maalipaikka siunaantui Valte Vuorelalle, joka pääsi laukomaan noin rangaistuspilkun kohdalta. NJS:n puolustaja onnistui kuitenkin peittämään laukauksen.
Puoliajalle siirryttiin 0-0 lukemissa.
Toisella puoliajalla Gnistan oli terävöittänyt peliään ja saikin heti puoliajan alkuun rangaistuspotkun. Pilkkua alustivat Keaton Isaksson, joka onnistui pitämään pallon pelissä aivan päätyrajan tuntumassa ja pelaamaan Teemu Pastilalle avopaikan. Puolustaja oli pakotettu rikkomaan Pastilaa pilkun arvoisesti. Tähän mennessä pilkuissa erehtymätön Valte Vuorela ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut. NJS:n maalivahti Jussi Valkama venyi Vuorelan matalan oikealle suuntautuneen laukauksen tielle.
Keaton Isaksson pääsi 56 minuutilla vasemmalta laidalta Esa Terävän tarjoilusta irti, mutta laukaus painui ohi maalin.
Gnistan oli nostanut puolustuslinjaansa, joka avasi NJS:lle puoliajan parhaat maalintekotilanteet. Sähäkkä kärki Joni Murtomaa oli kertaalleen läpiajossa, mutta vielä ensimmäisellä kerralla Toni Takamäki onnistui liukumaan pallon väljemmille vesille. Toisella kertaa Murtomaa kuitenkin onnistui harhauttamaan tilanteeseen liukuneen Marko Koskisen ja sijoittamaan pallon maaliin. NJS:n johto-osuma syntyi noin 64 minuutin kohdalla.
Gnistanin hallinta kasvoi takaiskun jälkeen. Tilanteita luotiin useimmiten laitojen kautta.
Gnistan onnistui kerran maalinteossa 69 minuutin kohdalla, mutta maali hylättiin paitsiona. Janne Arolinna ohjasi pallon maaliin Valte Vuorelan noin 20 metristä ammutun laukauksen, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä.
Gnistan lisäsi hyökkäysvoimaansa 72 minuutin kohdalla, kun Niko Tirkkonen tuli kentälle Valte Vuorelan tilalle. Samalla muuttu kenttämuodostelma muotoon 4-3-3. Tirkkonen tuli kärkeen, Pastila ja Isaksson tippuivat keskikentän keskustaan ja Kalle Sotka keskikentän pohjalle. Laidoilla pelasivat edelleen Esa Terävä ja Janne Arolinna.
Tasoitus syntyi lopulta 75 minuutin kohdalla. Keaton Isaksson antoi kulmapotkun vasemmalta ja Marko Koskinen oli noussut tuttuun tapaan maalille ja onnistui maalinedusruuhkasta tuikkaamaan pallon läheltä maaliin.
Gnistanin paine kasvoi viimeisen vartin aikana, mutta NJS:n puolustus kesti maalivahti Valkaman johdolla Keltaisten painostuksen. Kerran Valkama joutui venymään huipputorjuntaan vasemmasta alanurkasta torjuakseen Janne Arolinnan puskun.
Kun tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi, päättyi ottelu pistejakoon lukemin 1-1.
Päävalmentaja Mikko Eskelinen oli pettynyt omiensa esitykseen
– Aneeminen esitys koko joukkueelta, yksilötasolla liikaa alisuorittajia, kiteytti Eskelinen.
– Ensimmäisellä jaksolla liian hidasta peliä. Toisella väkinäistä rytmitöntä murtautumista, vaikka paikoille päästinkin paremmin. Kaksi menetettyä pistettä harmittaa todella paljon, suomi Eskelinen omiaan.
Gnistan lähtee juhannuksen mittaiselle tauolle peleistä sarjakakkosena. Pelit jatkuvat jo ensi maanantaina, kun kotikentälle saapuu vieraaksi Atlantis. Ottelu alkaa Fair-Pay Areenalla klo 18:30. Tule paikalle kannustamaan Gnistan takaisin voittojen tielle!
NJS – Gnistan 1-1
Maalit:
NJS: Murtomäki 64′
Gnistan: M. Koskinen 75′
Varoitukset:
NJS: Veijanen 13′, Sinkkonen 31′, Tikkanen 88′
Gnistan: –
Gnistan: Otronen, Katainen, M. Koskinen, Takamäki, Oras, Sotka, Isaksson, Vuorela(72′ Tirkkonen), Terävä, Ahonen(19′ Arolinna), Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.