Voittotili auki Atlantiksen vieraana

Gnistan saalisti Kakkosen sarjakauden avausvoittonsa maanantai-iltana, kun se kaatoi Atlantiksen Töölön Pallokentällä erittäin tasaisen pelin päätteksi lukemin 0-1. Voitosta huolimatta Keltaisten pelissä on vielä paljon parantamisen varaa.

Gnistan lähti otteluun tutulla 4-3-3 muodostelmalla. Puolustusnelikon muodostivat topparit Marko Koskinen ja Pauli Loukola sekä laitapuolustajat Riku Oras ja Niko Tirkkonen.
Viime sunnuntain sarja-avauksesta poiketen keskikentän pohjalla oli tänään vain Valte Vuorela, ylempänä keskikentällä olivat Keaton Isaksson ja Kim Louhisto. Laitahyökkääjinä olivat loukkaantumisesta toipunut Marko Selin vasemmalla ja Janne Arolinna oikealla. Kärjessä oli yksin Teemu Pastila. Maalissa oli tällä kertaa koko ottelun Atte Otronen. Poissa kokoonpanosta olivat loukkaantuneet laitapuolustajat Alex Antikainen ja Astrit Kabashi.
Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin hienoisesti kotijoukkue Atlantiksen hallinnassa. Punapaidat iskivät tiukasti kiinni Gnistanin pallollisiin keskikenttäpelaajiin tehden Gnistanin pelinrakentelun vaikeaksi. Pelinteko-ongelmien lisäksi Gnistan hävisi tukuttain kaksinkamppailutilanteita, joka johti siihen, ettei Gnistan saanut peliään käyntiin missään vaiheessa.
Gnistan yritti kohentaa peliään kokoonpanomuutoksin. Kim Louhisto siirtyi keskikentän pohjalle Valte Vuorelan rinnalle, kun ottelua oli pelattu noin 30 minuuttia. Gnistan ei onnistunut luomaan puoliajan aikana kunnon maalipaikkoja, mutta toisessa päässä oli muutama läheltä piti -tilanne. Atlantiksen maalipaikat rakentuivat useimmiten nopeiden vastaiskujen tuloksena. Laukaukset painuivat kuitenkin ohi maalin, joten tauolle mentiin maalittomissa tasalukemissa.
Gnistan teki ensimmäisen vaihtonsa jo 38 minuutin kohdalla, kun reitensä loukannut Riku Oras tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Toni Takamäki. Laitapuolustajien vähyydestä johtuen Pauli Loukola jouduttiin siirtämään oikeaksi laitapuolustajaksi Takamäen ottaessa oman paikkansa topparina.
Puoliajalla Gnistan teki toisen vaihtonsa, kun Kim Louhisto tuli keskikentältä vaihtoon ja hänet korvasi Kron Rexhepi. Teemu Pastila tippui kärjestä keskikentälle Isakssonin tilalle, joka siirtyi keskikentän pohjalle. Rexhepi tuli yksinäiseksi kärjeksi.
Toisella puoliajalla mentiin edelleen tasaisissa merkeissä. Nyt Gnistankin kykeni luomaan maalipaikkoja. Ensin 53 minuutin kohdalla Teemu Pastila laukoi 20 metristä tulisesti kohti vasenta alanurkkaa, maalivahti onnistui kuitenkin venymään torjuntaan.
Gnistanin ottelun kolmas vaihto tuli 66 minuutin kohdalla, kun Miro Kauti tuli Janne Arolinnan tilalle oikeaksi laitahyökkääjäksi.
Ottelu siirtyi yhä vahvemmin Gnistanin hallintaan viimeisen 20 minuutin aikana. Pallonriistot keskialueella saivat aikaan lupaavilta näyttäviä hyökkäyksiä, mutta avausmaalia saatiin lopulta odotella 89 minuutille asti.
Gnistanin maali syntyi lopulta rangaistuspotkusta, kun ensin Kron Rexhepi kaadettiin hyvän pallonsuojauksen jälkeen rangaistusalueella. Pilkun pommitti varmasti oikeaan ylänurkkaan Valte Vuorela.
Loppuaika mentiin Gnistanin suojellessa hyvin johtoaan. Tuomarin viheltäessä kolmesti pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, loistivat taululla 0-1 lukemat Gnistanin eduksi.
– Ylivoimaisesti huonointa Gnistania minun aikanani päävalmentajana. Kipinä puuttui. Kaikki kollektiivinen toiminta oli heikkoa tai sitä ei edes ollut. Oli vaikea tunnistaa mitään opeteltuja ja jo pelissämme aikaisemmin toimineita pelin vaiheita. Avaaminen oli liian hidasta ja staattista. Pelinrakenteluvaiheessa peliasennot jatkuvasti negatiivisia ja epätarkoituksenmukaisia. Hyökkääjien liikkeet huonoja. Puolustuspelaamisen ennakoinnit, ajoitukset, reagoinnit heikkoa, suomi omiaan päävalmentaja Mikko Eskelinen.
– Nyt pitää katsoa kaikkien peiliin ja purkaa pelimme ongelmat. Joukkuehenki on kuitenkin erinomainen, olenkin varma että tämä pelillinen pyllistys meidän pelille kääntyy vahvuudeksi, uskoo Eskelinen.
Gnistanin pelit jatkuvat tämän viikon perjantaina, kun Keltapaidat saavat kotiavauksessa vastaansa lohkon kärkikahinnoihin vahvasti ennustetun TPV:n. Tule paikalle kannustamaan Gnistan voittoon!
Atlantis 0-1 Gnistan
Maalit:
Atlantis: –
Gnistan: Vuorela rp. 89′
Varoitukset:
Atlantis: Samateh Lamin Sajo 89′
Gnistan: Loukola 58′
Gnistan: Otronen, Tirkkonen, Loukola, M. Koskinen, Oras(38′ Takamäki), Vuorela, Isaksson, Louhisto(46′ Rexhepi), Selin, Arolinna(66′ M. Kauti), Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.