Gnistan niukkaan voittoon ESC:stä.

Gnistan ja ESC pelasivat lauantai-iltana harjoitusottelun, jossa keltapaidat kaatoivat uunituoreen sarjanousijan niukasti 1-0. Vahvasti Gnistanin hallinnassa edennyt ottelu ratkesi vasta viimeisen 10 minuutin aikana Gnistanin hyväksi.

Gnistan oli vaihtanut kenttämuodostelmaa Cupin pelistä, jossa mentiin koko peli 4-4-2 muodostelmalla. Puolustuksessa jatkettiin neljän miehen linjalla, mutta alempana keskikentällä Antton Koskinen teki peliä ja vieressä varmisti Valte Vuorela. Ylempänä Janne Arolinna ja Riku Oras olivat laitalinkkeinä ja keskellä pelasi Keaton Isaksson. Kron Rexhepi oli yksinäisenä hyökkääjänä.
Gnistan otti ottelun haltuunsa alusta lähtien ja 1. puoliajan vaarallisimmat paikat tulivat oikealta laidalta. Näyttävien syöttösommitelmien kautta pelattiin ensin Janne Arolinna irti ja myöhemmin Alex Antikainen, mutta laukaukset menivät ohi ja Antikainen ampui tilanteestaan pallon tolppaan.
Vastustaja ESC ei saanut luotua avauspuoliajalla maalipaikkoja eikä Gnistan päässyt pallollisesta hallinnastaan huolimatta tolppaa lähemmäksi. Näin ollen puoliajalle lähdettiin maalittomista lukemista.
– Ryhtiliike onnistui. Peli alkoi näyttämään MEIDÄN peliltä. Haluttiin olla agressiivisia ja puolustaa vahvasti eteenpäin, siinä onnistuttiin ihan hyvin. Pystyttiin nyt pitämään pallo paremmin liikkeessä kuin aikaisemmissa peleissä ja saatiin palloon vauhtia. Pelin avaaminen oli nyt sitä mitä haetaan. Paikkoja luotiin ihan mukavasti ja malleilla mitä meidän peliin kuuluu. Viimeistelyssä oli tänään eniten parannettavaa, mutta kokonaispanos siinä mitä haettiin jäi vahvasti plussalle. Tästä on hyvä jatkaa kohti Cup ottelua BK:ta vastaan, valmentaja Mikko Eskelinen kommentoi Gnistanin esitystä.
Puoliajalla Gnistan vaihtoi maalivahtia, maaliin tuli Atte Otrosen tilalle Ville Saikkonen.
Toinen puoliaika meni sekin vahvasti Gnistanin hallinnassa. Lyhytsyöttöpeli piti pelin Keltaisten kontrollissa koko toisen jakson.
Gnistan teki 60 minuutin kohdalla kolme vaihtoa, kun Riku Oraksen korvasi Miro Kauti, Joonas Kauti tuli Janne Arolinnan tilalle ja Samuel Woodward korvasi Valte Vuorelan. Kautin veljekset tulivat molemmille puolille laitalinkeiksi, Woodward otti paikkansa keskushyökkääjänä ja Isaksson putosi Vuorelan paikalle keskikentän pohjalle.
Vain muutama minuutti myöhemmin Gnistan teki kaksi vaihtoa lisää, kun Antti Uusitalo korvasi Pauli Loukolan topparina ja Santtu Toiviainen tuli Antton Koskisen tilalle pelintekijäksi keskikentälle.
Gnistanin pelillinen hallinta voimistui vaihtojen jälkeen ja voittomaali syntyi lopulta, kun ottelua oli käyty noin 83 minuuttia. Kron Rexhepi murtautui vahvasti maalille, josta pallo ajautui Miro Kautille. Kauti syötti toiseen aaltoon nousseelle Marko Kataiselle, joka täräytti pallon verkkoon.
Loppuaika mentiin ESC:n yrittäessä luoda painetta Gnistanin maalille. Keltapaidat selvittivät maalivahti Saikkosen johdolla kuitenkin vierasjoukkueen näennäisen painostuksen vaivatta ja näin Gnistanille ansaittu 1-0 voitto.
– Lähdettiin peliin hakemaan viime sunnuntaihin verrattuna parempaa ilmettä ja tekemään niitä asioita mitä meidän pelissä haetaan eli aggressiivista puolustus/karvauspeliä ja pallonhallintaa. Oltiin tyytyväisiä esitykseen, vaikka maalit jäikin vähiin. Paikkoja oli tehdä useampikin, kommentoi illan peliä manageri Uusitalo.
Gnistan – ESC 1-0 (0-0)
Maalit:
Gnistan: Katainen 83′
ESC:-
Gnistan: Otronen (46′ Saikkonen), Katainen, Loukola (62′ Uusitalo), M. Koskinen, Antikainen, Vuorela (60′ Woodward), A. Koskinen (62′ Toiviainen), Oras (60′ M. Kauti), Isaksson, Arolinna (60′ J. Kauti), Rexhepi

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.