Voitokas vierailu Kauniaisiin

Gnistan jatkoi valmistautumistaan Kakkosen kauteen lauantaina Grankulla IFK:n vieraana. Raikkaassa talvisäässä Kauniaisten tekonurmella pelattu ottelu päättyi Gnistanin 3-0 voittoon. Maalit mieheen iskivät Arolinna, Jouini ja Rashten.

Ensimmäinen vartti mentiin tasaisissa merkeissä. Gnistan sai hankittua muutaman kulman, mutta muuten pelinrakentelu yski molemmilla joukkueilla. Alkukankeuden jälkeen keltapaidat saivat rytmistä kiinni kotijoukkuetta paremmin.
Vartin kohdalla Pastila ja Jouini pelasivat näppärän seinän Granin boksissa, josta Jouini pääsi laukomaan kohti yläkulmaa. GrIFK-maalivahti venytti kuitenkin pallon kulmaksi. Taka-alueelle pelattu kulma jatkettiin maalin eteen Vuorelalle, jonka yrityksen maalivahti jälleen pelasti upealla venytyksellä.
Gnistanin hyvään jaksoon tuli kuitenkin ikävä päätös, kun 23 minuutin kohdalla keltaisten maalivahti Kristian Viitanen sai katsella punaista korttia. Huonosti ajoitettu vastaantulo boksin ulkopuolelle päättyi Granin kärjen kaatumiseen ja tuomari vei käden epäröimättä takataskulle. Kärjen alapuolella aloittanut Teemu Pastila joutui tekemään tilaa maaliin marssineelle Olavi Hetemäelle.
GrIFK sai hetkellisesti pelistä otteen miesylivoimalla, mutta ei saanut aikaan mitään todella vaarallista Hetemäen maalille. Gnistan puolestaan piristyi uudestaan ja oli kahdesti lähellä siirtyä johtoon ensimmäisellä puoliajalla.
Miro Kautia rikottiin 30 minuutilla rankkarialueella ja Karim Jouini pääsi yrittämään pilkulta johtomaalia. Molari kuitenkin torjui laukauksen, eikä jatkopalloakaan saatu tolppaa lähemmäs.
Kymmenen minuuttia myöhemmin Kautin veljeksistä Joonas sai jaloilleen. Tällä kertaa hieman boksin ulkopuolella. Valte Vuorela ampui seuranneesta vapaapotkusta vasurilla yläristikkoon.
Tauolla Gnistan toi Pastilan takaisin kentälle joukkueiden yhteisellä sopimuksella ja loppuottelu pelattiin tasakentällisin.
Hyvin vajaamiehisenäkin pelannut Gnistan otti entistä vahvemmin kamppailun otteeseensa, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kauaa. Viisi minuuttia toista puoliskoa oli takana, kun Janne Arolinna nousi oikean laitapakin tontiltaan mukaan hyökkäykseen ja pääsi tykittämään pallon kuudesta metristä sisään.
Aiemmin rankkarissaan epäonnistunut Jouini iski 2-0 lukemat varttia myöhemmin. Hyvin ajoitettu juoksu puolustuksen selustaan ja nappisyöttö vapauttivat miehen ennen varmaa viimeistelyä takanurkkaan.
Kolmannesta maalista vastasi jatkuvasti ongelmia GrIFK:n puolustukselle vasemmalla laidalla aiheuttanut vaihtopelaaja Rashten. Riku Oras pelasi näppärästi kantapäällä pallon Rashtenille, joka laukoi pallon rankkarialueen rajalta takanurkkaan.
Gnistanin seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon lauantaina Talin hallissa. Klo 21 alkavassa kamppailussa vastaan asettuu Klubi 04.
GrIFK 0-3 Gnistan
Maalit:
Gnistan: Arolinna 50′, Jouini 63′, Rashten 67′
GrIFK: –
Ulosajot:
Gnistan: Viitanen 23′
GrIFK: –
Gnistan: Viitanen, Antikainen, Loukola Veijola (60′ Katainen), Arolinna (60′ Ruka), Vuorela, Oras, J.Kauti(45′ Rashten), Pastila(23′ Hetemäki, takaisin kentälle puoliajalla joukkueiden yhteisellä sopimuksella, 60′ Woodward), M.Kauti(60′ Puranen), Jouini

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.