Gnistan taisteli SalPan nurin

Perjantai-iltana Oulunkylään saatiin vieraita Salosta, kun Salon Palloilijat saapuivat taistelemaan pisteistä Fair Pay Areenalle. Gnistan puolusti pitkään ja uhrautuvasti Marko Koskisen 1-0 osumaa ja lopulta Joonas Kauti niittasi naulan arkkuun toisen puoliajan lisäajalla.

Gnistanin alku otteluun ei sujunut parhaissa mahdollisissa merkeissä. Fair Pay Areenan katsomoa oli saapunut koristamaan Brasilian lippu, mutta kunnioituksen kohde Jean joutui jättämään kentän jo 10 minuutin kohdalla. Tilalle kirmasi nuori Eero Forsen.
Ensimmäisen 20 minuutin aikana SalPa hyökkäsi vaarallisesti kohti Olavi Hetemäen vartioimaa maalia ja onnistui hankkimaan muutaman vapaapotkun maalintekoetäisyyksiltä. Laukaukset kuitenkin suuntautuivat yli maalin ja Gnistanin muuriin.
Ottelun avausmaali näki päivänvalon 30 minuutilla. Ensin Antton Koskinen antoi kulman vasemmalta, jonka puolustus joutui purkamaan yli päätyrajasta toiselta puolelta. Oikealta kulman tarjoili Valte Vuorela ja G-toppari Marko Koskinen oli omissa korkeuksissaan päineen välissä. Kova pusku painui vastustamattomasti salolaisten verkkoon ja Gnistan 1-0 johtoon.
Ennen taukoa SalPalle aukesi loistava paikka tasoittaa ottelu, kun salolaisten hyökkääjä pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä. Hetemäki Gnistanin maalilla venyi upeaan reaktiotorjuntaan ja pystyi painamaan pallon yli päätyrajasta tolpan paremmalta puolelta. Taukomakkaroille näin keltapaitojen 1-0 johdossa.
Toisen puoliskon alussa Gnistanin Juuso Rantaselle aukesi laukaisupaikka hyvältä tontilta, kun Kautin matala keskitys kimposi miehen jalkaan rankkarialueella. Kova veto kuitenkin suuntautui yli maalin.
Jos et itse tee paikoista, niin kaveri tekee. Sanonta pitää usein paikkansa, mutta tänään keltaisten puolustus Koskisen ja Phillip Ndukan johdolla oli eri mieltä. Toisen puoliajan edetessä salolaiset saivat painetta kohti G-maalia, mutta Gnistanin puolustus esitti kauden parastaan ja onnistui purkamaan tilanteen toisensa jälkeen. Varsinkin HIFK-laina Marko Koskinen tuntui ehtivän väliin lähes jokaiseen palloon.
Kymmenen minuuttia ennen loppua tunteet kuohahtivat keskikentällä. Antton Koskinen taklasi ensin keltaisen arvoisesti ja SalPan Iku Leino päätti tönäistä miehen selkäpuolelta nurin ansaiten samalla toisen keltaisen ja suihkukomennuksen.
Miesylivoimalla pelanneet keltapaidat selvittivät salolaisten pitkät roiskaisut ja lopulta Joonas Kauti karkasi lisäajalla vasemmalta laidalta läpi ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan. Näin siis täydet pisteet jäivät Ogeliin komean taistelun jälkeen lukemin 2-0.
Gnistan 2-0 SalPa
Maalit:
Gnistan: M.Koskinen 31′, Kauti 90+4
SalPa: –
Varoitukset:
Gnistan: Hetemäki 74′, A.Koskinen 82′
SalPa: Tuomanen 33′, Ranta-aho 48′, Leino 75′ & 82′
Gnistan: Hetemäki, Kabashi, M.Koskinen, Nduka, Oras, Vuorela, Rantanen, A.Koskinen, Arolinna, Kauti, Jean (Forsen 13′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.