EIF nappasi pisteet kauden avauksessa

Gnistanin kausi Kakkosen Etelälohkossa alkoi maanantai-iltana Oulunkylän Fair Pay Areenalla. Vieraaksi saapui Tammisaaresta viime vuoden lohkovoittaja EIF, joka iski pallon kolmesti Keltaisten verkkoon ja vei täydet pisteet mukanaan 1-3 lukemin. Gnistanin ainokaisesta vastasi ensimmäisellä puoliskolla osunut Jean.

Gnistan esitteli ottelussa muutaman uunituoreen vahvistuksen. Puolustuksessa aloittivat loppukauden lainalla olevat Jesse Jaakkola (Ilves-Kissat) ja Jesse Tuominen (PKKU) sekä toistaiseksi lainalla oleva Nico Orenius (HIFK). Toisella puoliajalla kentällä nähtiin myös keskikenttämies Henri Jussila, jonka lainasopimus HIFK:sta on niin ikään mallia ”toistaiseksi”. Uusien kasvojen lisäksi Fair Pay Areenan katsojille esiteltiin toisella jaksolla tuttu paluumuuttaja, kun Kotkasta palannut Jani Lauretsalo kirmasi kentälle.
Keltapaidat avasivat ottelun hyvällä vauhdilla ja ensimmäinen vaarallinen paikka EIF-maalilla nähtiin viiden minuutin jälkeen. Janne Arolinna paineli läpi oikealta laidalta ja keskitti matalan pallon maalinedustalle. Hyvään tarjoiluun ei ollut jatkajia ja tammisaarelaiset selvisivät säikähdyksellä.
Gnistanin kauden avausmaali näki päivänvalon viitisen minuuttia myöhemmin. Sivuvapari vasemmalta vieraiden boksiin aiheutti sen verran hämminkiä EIF-puolustuksessa, että Gnistanin brassivahvistus Jean onnistui iskemään pallon sisään ruuhkasta.
Tappiolle jäätyään EIF otti pallonhallinnan varsin selkeästi itselleen. Seurauksena oli useita kulmapotkuja Atte Otrosen vartioimalle maalille. 28 minuutin kohdalla Gnistanin purkupallo kulmasta jäi vajaaksi ja EIF sai pelattua pallon uudestaan kuudentoista sisään. Muutaman pompun kautta pallo päätyi Matias Astradalle, joka ampui pallon ohi Otrosen.
Gnistanilla oli vielä ennen puoliaikaa maukas paikka mennä uudestaan johtoon. Jean ohitti väkisin puolustajan keskialueella ja vapautti toppareiden välistä Valte Vuorelan läpi. EIF-maalilla Oscar Forsström oli kuitenkin hereillä ja nappasi pallon näppeihinsä ratkaisuaan arpomaan jääneen Vuorelan jaloista.
Toiselle puoliajalle vierailijat tulivat vahvasti sisään. Puoliskoa oli takana vain seitsemän minuuttia, kun peli oli jo 1-3 tammisaarelaisille. Ensimmäisestä osumasta (48′) vastasi Fisnik Gerxhaliu ja toisesta (52′) Astrada. Molemmissa tilanteissa EIF-hyökkääjät pääsivät liian vapaasti huseeraamaan Keltaisten maalin edustalla.
Gnistanin toisen puoliskon paras paikka pelattiin Jeanille. Arolinna nousi oikeaa laitaa päätyrajalle ja löysi takaviistosta Jeanin. Brassin laukaus rankkarialueen rajan tuntumasta suuntautui kuitenkin rajusti yli maalin.
Enempää osumia ottelussa ei nähty ja näin siis täydet pisteet kauden avauksesta Tammisaareen. Keltapaitojen seuraava mahdollisuus korkata pistetili auki on ensi viikon maanantaina, jolloin FPA:lle saapuu vieraaksi BK-46 Karjaalta.
Gnistan 1-3 EIF
Maalit:
Gnistan: Jean 11′
EIF: Astrada 28′ 52′, Gerxhaliu 48′
Varoitukset:
Gnistan: Pastila 12′, Jean 40′, Otronen 55′
EIF: –
Gnistan: Otronen, Kabashi, Jaakkola, Tuominen, Orenius (Lauretsalo 58′), Vuorela, Kivistö (Uusitalo 75′), Koskinen (Jussila 46′), Jean, Arolinna, Pastila

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.