Richard Tiberi ja Miro Kauti loppukaudeksi lainalle

FC Gnistan osallistui loppukesän siirtomylläkkään, kun se lainasi nuoret Richard Tiberin ja Miro Kautin hakemaan peliaikaa Kolmosesta.
FC Gnistanin edustusjoukkueen kuopus, vasta 17-vuotias Richard Tiberi, pelaa loppukauden Helsingin Palloseurassa. Tiberi on tähän mennessä ehtinyt luutia ”Vihreiden Jääkärien” puolustuksen keskustassa kaksi sarjapeliä: ensimmäisessä kaatui Kopse 5-2, toisessa Kiffen 2-1. Nuori toppari on ollut selvä vahvistus perinteisen seuran takalinjoille.
FC Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola iloitsee Tiberin saamasta mahdollisuudesta.
– Tämän siirron ansiosta ”Rekka” saa pelata kuusi peliä toistaiseksi korkeimmalla sarjatasollaan ja vielä täsmälleen omalla pelipaikallaan. Tämä motivoi nuorta pelaajaa ja tarjoaa uudenlaista oppia. Lisäksi hän pystyy tällä virityksellä edelleen treenaamaan meidän mukana kahdesti kolmesti viikossa, mikä myös potkii miestä eteenpäin. Uskon, että hän on näiden kuuden pelin ansiosta piirun verran valmiimpi taistelemaan edarin peliajasta ensi talvena.
Tiberin debyytti Kakkosessa on vielä tekemättä.
– Rekka on treenannut koko kauden hyvin meidän mukana. Halun kehittyä näkee kaikesta. Meillä on kuitenkin – niin kuin olen Rekallekin sanonut – vielä tällä hetkellä parempia toppareita, joihin olen kauden peleissä luottanut. Tämän avauskauden tavoitteemme on alusti asti ollut kehittää Rekkaa etenkin urheilijana, ja tässä olemme mielestäni melko hyvin onnistuneet. Rekan ahkeruuden lisäksi kiitos kuuluu valmennustiimimme fyysisen harjoittelun ammattilaiselle Petteri Jaatiselle. Kun keho ja jalat toimivat paremmin, pelaaminen helpottuu tuntuvasti.
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Miro Kauti pelaa loppukauden ajan PK-35/VJS:ssä. Kuluvan kauden aikana Kauti on esiintynyt Gnistanin paidassa kahdeksassa sarjamatsissa, joista viisi kertaa avauskokoonpanossa. Mukaan on mahtunut pirteitä esityksiä ja hyviä väläyksiä osaamisesta, mutta todellinen läpimurto on jäänyt tekemättä. Samoin maalit.
– Miro teki talvella vahvasti tuloaan. Hänessä on potentiaalia, jota emme ole saaneet mitattua ulos. Yksi selvä syy tähän on kevään loukkaantuminen, joka tuhosi muutaman kuukauden. On järkevää, että nuorimies hakee vyölleen puolen tusinaa täysiä pelejä, kerää onnistumia ja vahvistaa itseluottamustaan. Samoin kuin Rekka, myös Miro haluaa edelleen kehittyä ja harjoittelee jatkuvasti hyvin. Meidän kannaltamme on hienoa, että myös hän on yhä mukana treeniryhmässämme kaksi kolme kertaa viikossa, valmentaja Lehtola päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.