Klubi 04 taipui Oulunkylässä

FC Gnistan ja Klubi 04 kohtasivat sunnuntai-iltana Oulunkylän Fair Pay Areenalla. Kolmen voitottoman ottelun jälkeen Gnistan otti tärkeät täydet pisteet 2-0 lukemin Samuel Woodwardin ja Teemu Pastilan maaleilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Gnistanilla hyvin kontrollissa ja pallonhallinta oli tukevasti isännillä. Klubi pelasi paljon pitkiä palloja kärjilleen, mutta keltapaitojen vahvan ottelun pelannut topparipari Toni Takamäki – Biran Jeng voitti ilmataistelut lähes poikkeuksetta.
Mitä pidemmälle puolisko eteni, sitä parempiin tilanteisiin Gnistanin pallonhallinta johti. Lopulta 43 minuutilla Miro Kautin kanssa laitoja vaihtanut Samuli Markkanen syötti oikealta maata pitkin maalin edustalle Samuel Woodwardille, joka sijoitti suoraan syötöstä pallon etukulmaan.
Hienon maalin lisäksi ”Woody” pelasi muutenkin hyvän ottelun ja ”Sampe” Markkanen on parantanut otteitaan jatkuvasti. Klubia vastaan ”Sampe” oli kentän parhaita, ohittaen pelaajia ja ajaen vaarallisesti sisään rankkarialueelle.
Hyvään saumaan syntynyt maali tarkoitti sitä, että Keltaiset pääsivät tauolle johdossa ensimmäistä kertaa sitten kauden avausottelun.
Peli oli toisella puoliskolla ensimmäistä avoimempaa ja 04 oli paremmin mukana pelissä. Gnistanin varmasti pelannut puolustus pystyi kuitenkin suurelta osin estämään vaarallisten maalipaikkojen syntymisen.
59 minuutilla Gnistan oli todella lähellä siirtyä 2-0 johtoon. Markkanen murtautui näyttävästi rankkarialueelle ja ampui pallon tolppaan.
20 minuuttia ennen päätösvihellystä Woodward teki kärjessä tilaa Teemu Pastilalle. ”Pasti” iskikin helpottavan 2-0 osuman 84 minuutilla saatuaan irtopallon 10 metriä maalista itselleen. Supersub-Pastila on iskenyt kaikki kolme maaliaan tällä kaudella tultuaan vaihdosta kentälle.
Kymmenisen minuuttia ennen loppua Pauli Kuusijärvi tuli keltaisen kortin aiemmin saaneen Eduardo Rodriguezin tilalle keskikentälle. Myös olkapäävammasta toipunut Tuomas Mustonen tuli viimeisiksi minuuteiksi kentälle tuoden tuttua taistelua ja liikettä hyökkäyspäähän.
Ottelun loppuhetkillä Klubi oli vielä lähellä kavennusosumaa. Kentän kuopus, -97 syntynyt Obed Malolo, tykitti hienon vasemman jalan laukauksen, jonka Timo Aaltonen Gnistan-maalilla torjui kuitenkin riman kautta yli. Timon paluu loukkaantumisen jälkeen on ollut vahva. Kahdessa ottelussa pallo ei ole löytänyt tietään miehen selän taakse kertaakaan ja Timon johdolla koko puolustuslinjan pelaaminen on ollut varmempaa.
2-0 voittoon päättynyt ottelu oli koko Gnistan-miehistöltä hyvää suorittamista. Virheet oli saatu karsittua pois, eikä repsahduksia tullut missään vaiheessa. Puolustuksen ja hyökkäyksen lisäksi myös keskikentän kolmikko Lepola-Rodriguez-Spangar toimi mukavasti ja jokainen täytti paikkansa hyvin.
Joukkueen hyvä suoritus ja kolme pistettä saivat Gnistan-luotsi Erkka V. Lehtolan luonnollisesti tyytyväiseksi.
– Voitto, oman pään nolla ja kaiken kaikkiaan ehjä esitys lämmittävät. Saimme myös karsittua lähes kaikki tyhmät virheet pois pelistä.
– Peli oli pitkät tovit kontrollissa, ja pystyimme melko hyvin riisumaan vastustajan aseista.
– Kun kukaan ei epäonnistu, silloin harvoin häviää. Timppa pelasi taas varmasti maalissa. Koko puolustuslinja oli vahva. Hienoa että meillä on nyt kolme tervettä ja osaavaa topparia rivissä. Raikka luuti vasemman pakin tontilla erinomaisesti. Keskikentän kolmikko pelasi tasaisen hyvän matsin. Woody iski voittomaalin ja jo pelkästään sen ansiosta täytti paikkansa. Sampe oli läpi ottelun vaarallinen ja ehdottomasti yksi kentän parhaista pelaajista. Vaihdosta tullut Pasti oli pirteä ja sai maalin palkaksi.
– Vielä ennen juhannusta kohtaamme sekä SalPan että EIF:n. Sarjakärkeä on tämän voiton ja kahden peräkkäisen nollapelin jälkeen hyvä lähteä haastamaan, Lehtola ennakoi.
MalmiTV:n kuvaaman koosteen matsista voi käydä katsomassa täältä.
FC Gnistan 2-0 Klubi 04
Maalit:

Gnistan: Woodward 43′, Pastila 84′
Klubi 04:-
Varoitukset:
Gnistan: Rodriguez 53′, Jeng 90+4′
Klubi 04: –
Gnistan: Aaltonen, Kabashi, Jeng, Takamäki, Murto, Lepola (Mustonen 89′), Rodriguez (Kuusijärvi 82′), Spangar, M.Kauti, Markkanen, Woodward (Pastila 70′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.