FC Gnistan 2-0 Pallohonka

Gnistan otti keskiviikkona kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Pallohonka taipui 2-0 lukemin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jaakko Lepola ja Ville Spangar.

Maaliskuussa Gnistanin Suomen Cupista pudottanut nuori espoolaisryhmä oli jälleen terävällä pelipäällä ja iski vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Gnistan ei ollut ottelun alussa aivan hereillä, mutta ensimmäisen vartin jälkeen keltapaidat pääsivät rytmiin mukaan.
Keltaisten pelissä oli ensimmäisellä puoliskolla isoja puutteita pelin rytmittämisessä. Pallo pelattiin liian usein eteenpäin tilanteissa, joissa olisi ollut hitaan hyökkäyksen paikka. Näiden huonojen valintojen takia Gnistan joutui juoksemaan liikaa nopeasti palloa liikuttaneen Pallohongan perässä.
Maalipaikoilla ei ensimmäisellä neljävitosella mässäilty, mutta Atte Otronen Gnistanin maalilla joutui aivan puoliajan lopussa esittämään parastaan pitääkseen pelin tasoissa. Atte torjui ensin espoolaisten vapaapotkun ja selvitti myöskin lähietäisyydeltä tulleen yrityksen jatkotilanteesta.
Toisella puoliskolla peli oli paremmin keltapaitojen kontrollissa ja vaikka hyökkäyspeli ei missään vaiheessa ilotulitusta ollutkaan, upposi pallo kahteen otteeseen espoolaisten maaliin.
Ensimmäisen osuman alustivat samaan palloon kovaa menneet Gnistanin topparit Toni Takamäki ja Pauli Kuusijärvi. Pallohongan hyökkäyksen katkettua pallo päätyi Jaakko Lepolalle, joka ampui oman kuljetuksensa päätteeksi tarkan kudin alakulmaan paristakymmenestä metristä.
Toinen osuma syntyi muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä. Teemu Pastila taisteli itsensä päätyrajan tuntumaan ja keskitti pallon takatolpalle Ville Spangarille, joka puski pallon sisään ja varmisti näin kolmen pisteen jäämisen Oulunkylään.

Teemu Pastila rynnii läpi laidalta…

…ja Ville viimeistelee

Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen joukkueen otettua revanssin espoolaisista ja kehui erityisesti vaihdosta mukaan tulleita Pastilaa, Uusitaloa ja Spangaria.
– Voitto ja nollapeli lämmittävät. Nyt joukkue osoitti oikeaa luonnetta. Pelaamisesta välittyi halu saada tulos.
– Halusin kentälle äijiä, jotka pelaavat varmasti joukkueelle. Esimerkiksi Mikko (Vesterinen) ja Sampe (Markkanen) kuuluvat tähän osastoon ja saivat paikan avauksessa, vaikka tiesin, ettei heidän pelivalmiutensa vielä olekaan paras mahdollinen.
– Hienoa, että Atte (Otronen) kokosi itsensä ja onnistui hyvin heikon GrIFK-matsin jälkeen. Onnistujia oli tietysti muitakin. Kaikki vaihdosta tulleet pelaajat kannattaa mainita: Pasti (Pastila) oli pirteä, oli pelattavissa ja paransi hyökkäyspeliä pitämällä palloa. Kyttä (Uusitalo) tuli kentälle turvaamaan johtoa ja rauhoittamaan pallollista peliä ja teki sen erinomaisesti. Ville (Spangar) ehti vajaan varttitunnin aikana tehdä maalin, ampua tolppaan ja puolustaa hyvin, paljon enempää ei voi vaatia.
– Tietysti voitto nostaa joukkueen fiilistä. Katseet pitää heti kääntää sunnuntain KäPa-otteluun. Voitonnälkäisille, energisille ja joukkueelle pelaaville taistelijoille on silloinkin käyttöä.
FC Gnistan 2-0 Pallohonka
Maalit:
Gnistan: Lepola 59′, Spangar 89′
Pallohonka:
Varoitukset:
Gnistan:
Pallohonka: Paukkonen 65′, Jokinen 90′
Gnistan: Otronen, Kabashi, Kuusijärvi, Takamäki, Keisanen (Pastila 46′), Lepola, Koskinen, Rodriguez, Markkanen, Vesterinen (Spangar 80′), Mustonen (Uusitalo 68′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.