Kakkosen avausottelussa vastassa EsPa

Pitkä odotus päättyy vihdoin sunnuntaina, kun Kakkosen etelälohko polkaistaan käyntiin. Avausottelussa Oulunkylän Fair Pay Areenalla Gnistanilla on vastassaan Etelä-Espoon Pallo eli EsPa. Matsi käynnistyy klo 18.30.

Matinkylän Mahdin jalkapallotoiminnan jatkajaksi vuonna 1988 perustettu EsPa on noin 500 lisenssipelaajan toimintaa pyörittävä espoolainen seura. Nuoresta iästään huolimatta EsPasta ovat futisoppinsa saaneet sellaiset nimet kuin Paulus Roiha, Ville Jalasto, Hannu Patronen ja Akseli Pelvas.
Viime kaudella ensimmäistä kertaa seuran historiassa Kakkosessa pelannut espoolaisryhmä säilytti sarjapaikan jännittävien vaiheiden jälkeen. Säilyminen varmistui vasta viimeisen kierroksen ottelussa.
EsPa on tullut tunnetuksi erityisesti vaarallisena vastahyökkäysjoukkueena. Viime kaudella maalinteossa 13 kertaa onnistunut 93-syntynyt hyökkääjä Masar Ömer on ollut viime aikoina loukkaantuneena, mutta 8 osumaa iskeneen Joonas Vilkinkin kanssa keltapaitojen puolustus saa olla tarkkana.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola kertoo joukkueen listanneen itselleen viisi tavoitetta tulevalle kaudelle.
– Sijat 1-3, notkahdusten välttäminen, pelien hallitseminen, pelaajien kehittäminen sekä jatkuvuuden ja voittamisen kulttuurin luominen. Ensimmäiseen tavoitteeseen pääseminen tarkoittaa sitä, että meidän pitää onnistua kauden alusta asti.
– Alkukausi on erityisen tärkeä, koska joukkueesta noin kaksi kolmasosaa on vaihtunut ja koko valmennusryhmä on uusi. Myös pelitapa on aikalailla uusi ja poissaoloja on ollut viime aikoina paljon.
– Meillä on silti tiedossa, että joukkue on riittävän hyvä pärjätäkseen ja jokainen viikko on meille eduksi. Saadaan loukkaantuneita pelaajia takaisin mukaan ja kehitettyä yhteispeliä eteenpäin. Alkukaudesta pitää pystyä pysymään kärjen tuntumassa.
– Kivaa, että ne pelit missä pisteitä jaetaan alkavat ja mukavaa vielä aloittaa homma kotikentällä, Lehtola päättää.
Gnistanilta eri syistä sivussa ovat Biran Jeng, Ville Spangar, Samuli Markkanen ja Antti Uusitalo. Tuomas Mustonen, Juuso Rantanen ja Marko Katainen ovat vammoineen vielä kysymysmerkkejä.
Gnistanin kausikortit saatavilla lipunmyynnistä hintaan 70€!
FC Gnistan – EsPa
Su 21.4 klo 18.30
Fair Pay Areena
Liput: 8€/5€, kausikortti 70€
Facebook

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.