Gnistan-ikonit jatkavat Keltaisissa

Uskollisesti ja ansiokkaasti Gnistanin keltapaitaa jo vuosia kantaneet Antti ”Kyttä” Uusitalo (-82) ja Rami Murto (-86) jatkavat Oulunkylässä myös sunnuntaina käynnistyvällä kaudella. Murto on Gnistanin omia kasvatteja ja Uusitalolle tuleva kausi on jo yhdestoista keltapaidassa.

Kakkosen monilla areenoilla keskikenttiä Gnistanin paidassa jo 10 vuotta dominoinut Uusitalo on viihtynyt Oulunkylässä ilmeisen hyvin. Talven aikana uran jatko ei ollut kirkossa kuulutettua, mutta polte kentille vei lopulta voiton.
– Onhan tässä jo pitkään tullut pelattua ja mietin, että mitä muuta sitä voisi ajallaan tehdä. Innostus lajia kohtaan oli kuitenkin niin kova, etten halunnut pyyhettä vielä kokonaan heittää kehään. Mennään kesä kerrallaan, Uusitalo kertoo.
– Kun tätä ei työkseen tee niin tietenkin haluaa pelata mahdollisimman hyvässä joukkueessa, jossa asiat hoidetaan hyvin. Jos verrataan muihin Kakkosen joukkueisiin tai ylempänäkin pelaaviin, niin Gnisussa asiat hoidetaan mallikkaasti ja joukkue on aina ollut sellainen, että menestymismahdollisuuksia on.
Kun monivuotinen kapteeni ja vuosikymmenen verran kokemusta oulunkyläläisestä jalkapallosta omaava ”Kyttä” kertoo ajatuksiaan varsin paljon uudistuneesta Gnistan-ryhmästä, kannattaa kuunnella.
– Tosi hyvä joukkue on kasassa. Porukassa on paljon nuoria lupaavia yksilöitä, mutta yhteispelin kanssa pitää vielä tehdä töitä, että saadaan paketti toimimaan. Kaikki eväät menestyksekkääseen kauteen on. Tietenkin voi olla, että alkukausi tulee olemaan joukkueen uudistumisen takia haastava, mutta parantamaan tullaan koko ajan.
Erkka V. Lehtolalla on keskikentän keskustan pelipaikoille käytössään Kakkosen tasolle kova nippu sopivasti erilaisia pelimiehiä. Lehtola on mielissään, että Uusitalo päätti jatkaa keltapaidassa ja tehdä kilpailusta vieläkin kovempaa.
– Seuraikonien arvoa ei mitata rahassa. Antti Uusitalo on ollut Gnistanille enemmän kuin pelaaja: Kapteeni. Esimerkki. G-sydän. Hän oli loppu- ja alkuvuoden loukkaantuneena, ja mietti koko uransa jatkoa. Hienoa, että hän on taas mukana, Lehtola hehkuttaa.
– Kilpailu keskikentän peliminuuteista on raju, mutta toivon todella, että kokenut, älykäs ja sekä fyysisesti että henkisesti vahva ”Kyttä” tekee siitä entistä rajumman.
Lähes kaksi vuosikymmentä Gnistanin paidassa futista pelannut Rami Murto jatkaa Uusitalon tavoin Oulunkylässä. Kaudesta 2005 edustusjoukkueen mukana ollut Murto on taistellut Gnisun puolesta milloin missäkin pelipaikalla. Viime kausina oma paikka on useimmiten löytynyt laitapakin tontilta, mutta tarvittaessa mies voidaan hyvin heittää hyökkäyksen kärkeenkin.
Uudistuneesta joukkueesta ja valmennustiimistä Ramilla on vain positiivista sanottavaa
– Nuori joukkue, joka vaikuttaa oikein innostuneelta ja motivoituneelta. Samat sanat valmennuksesta, Erkka on innostava valmentaja ja taustat on ehkä parhaat mitä mun aikana Gnistanissa on ollut.
– Peli ei vielä tietenkään valmista ole, mutta eipä se ehkä koskaan ihan valmiiksi tule. Varsinkin kun huomioi, että meillä on uusi ja nuori joukkue, niin hyvällä tiellä ollaan. Harjoituspelit on kuitenkin harjoituspelejä ja sarjapelit mittaa sitten sen todellisen tason. Se kyllä harmittaa, että Suomen Cup loppui lyhyeen, Murto päättää.
– Rami on yksi niistä harvoista pelaajista, joilla oli sopimus jo seuraan tullessani. Hän on esimerkillinen urheilija sekä fyysisesti että henkisesti, arvioi Gnistan-luotsi Lehtola.
– Lisäksi hän pystyy pelaamaan puolustuksen kummallakin laidalla, tai jopa hyökkäävässä roolissa. Nämä jokapaikanhöylät antavat valmentajalle pelivaraa. Myös noin kaksi vuosikymmentä keltaista seurauskollisuutta on iso arvo.
Antti Uusitalo
Syntymävuosi: 1982
Pelipaikka: Keskikenttä
Edelliset seurat: PEP, FC Kasiysi, FC Honka, Jokerit
Rami Murto
Syntymävuosi: 1986
Pelipaikka: Laitapuolustaja
Edelliset seurat: PuiU

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.