Matka katkesi Suomen Cupissa pilkuilla

Keskiviikkona Oulunkylän Fair Pay Areenalla pelatussa Gnistanin ja Pallohongan Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa päädyttiin 1-1 tuloksen ja jatkoajan jälkeen rankkareille. Pallohongan viimeistely pilkulta onnistui paremmin ja espoolaiset jatkavat näin 5. kierrokselle.

Gnistan sai otteluun hyvän alun, kun 12 minuutin kohdalla pallo päätyi Antton Koskiselle noin 30 metriä maalista. Antton tykitti pomppivaan palloon putoavan lehden, johon Pallohongan maalivahdilla ei ollut mitään saumoja yltää.
Heti seuraavasta hyökkäyksestä Pallohonka oli jo iskeä tasoituksen. Pitkä ristipallo Gnistanin puolustuksen selustaan löysi espoolaisten kärkipelaajan. Viimeistely kuitenkin suuntautui hieman ohi Atte Otrosen vartioiman maalin.
Myös Keltaisten Antony Mwangi ja Jaakko Lepola pääsivät yrittämään maalintekoa. Antony pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä takatolpalta, mutta yritys suuntautui hieman takatolpasta ohi. Myös Jaakon laukaus aivan rangaistusalueen ulkopuolelta suhahti vähän ohi takanurkasta.
Pallohongan tasoitus syntyi 34 minuutin jälkeen. Gnistanin puolustus ei onnistunut purkamaan palloa omalta alueelta ja parin pompun kautta espoolaisten hyökkääjä pääsi laukaisupaikkaan rankkarialueen sisällä. Kova veto painui Aten kautta verkkoon.
Toisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei saanut peliään kunnolla toimimaan. Hyviä maalintekopaikkoja ei juurikaan nähty. Espoolaiset pääsivät muutamaan pahaan vastahyökkäykseen ja Gnistanin paras yritys oli Miro Kautin kaukolaukaus, jonka Pallohonka-vahti sai vaivoin torjuttua ylärimaan.
Varsinaisen peliajan päätyttyä siirryttiin jatkoajalle. Gnistan otti komennon pelistä ja paikkojakin ratkaisuun oli. Parhaimpaan tilanteeseen pääsi vaihdosta kentälle tullut Samuli Markkanen, jonka karkumatkan espoolaispuolustus onnistui pysäyttämään juuri ennen viimeistelyä.
Kun kumpikaan joukkue ei jatkoajallakaan onnistunut maalinteossa, oli vuorossa pilkkukisa. Gnistanilta maaliin pallon sai kaksi ampujaa ja espoolaisilta kolme ampujaa, mikä riitti voittoon ja jatkopaikkaan 5. kierrokselle. Siellä luvassa on matka Kotkaan FC KooTeePeen vieraaksi.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola oli luonnollisesti pettynyt ennenaikaiseen cup-taipaleen katkeamiseen.
– Cupista putoaminen on tietysti iso pettymys. Hatunnosto Pallohongalle, se oli juuri odotetun hankala vastus. Me olimme liian pehmeitä kaksinkamppailuissa, hävisimme aivan liikaa ykkös- ja kakkospalloja. Myös syöttöpeli takelteli.
– Positiivista oli se, että jatkoajalla pelaajien asenne tiivistyi, kondis kesti vastustajaa paremmin ja otteissa alkoi näkyä tarvittavaa voitontahtoa. Jatkoajalla meidän olisi pitänyt pystyä tekemään voittoon vaadittu maali, paikkoja oli riittävästi.
– Nyt viiden päivän pääsiäisbreikki ja sen jälkeen kaikki huomio lähestyvään sarjaan, Lehtola päättää.
FC Gnistan 1-1 (2-3rp) Pallohonka
Gnistan: Otronen, Kabashi, Takamäki, Kuusijärvi (Rodriguez 46′), Katainen, Lepola, Koskinen, Spangar, M.Kauti, Mwangi (Mustonen 106′), Pastila (Markkanen 72′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.