Viikingit niukasti parempi Talissa

Lauantaina Gnistan kohtasi harjoituskauden tähän asti kovimman vastustajansa. Ykkösessä pelaava FC Viikingit osoittautui ainakin maalien valossa paremmaksi lukemin 0-1.

Viikingit tuli otteluun kovalla vauhdilla ja iski agressiivisesti kiinni keltapaitoihin ylhäältä asti. Kolmen puolustajan linjalla pelannut vuosaarelaisryhmä painoi pelin Gnistanin päätyyn, eikä antanut juurikaan tilaa ja aikaa pelinrakentelulle.
Gnistan meinasi kuitenkin kesken painostuksen kertaalleen yllättää punapaitojen maalia vartioineen Mika Johanssonin. Viiden minuutin kohdalla Miro Kauti roikotti kaukaa pallon kohti takayläkulmaa, mutta Johansson pystyi työntämään pallon riman yli kulmaksi.
Ottelun ainoa maali nähtiin kymmenen minuutin jälkeen ja siitä vastasivat vuosaarelaiset. Purkupallo Gnistanin puolustuksesta päätyi keskikentällä vastustajalle ja nopea pystysyöttö tavoitti puolustuksen taakse ehtineen Eero Peltosen. Hyökkääjä sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tuleen Timo Aaltosen.
Vaikean alun jälkeen Gnistan pääsi peliin mukaan ja hyökkäysten rakentelu alkoi sujua. Puoliajan loppua kohti Keltaisilla oli useampikin hyvä paikka vähintään tasoittaa ottelu. Biran Jeng pääsi lähelle Antton Koskisen antamasta kulmasta, Teemu Pastilan laukaus Kautin oikealta laidalta tulleesta tarjoilusta meni hieman ohi takakulman ja Ville Spangarin hyvästä paikasta lähteneen laukauksen Viikinkien maalia vartioinut Johansson onnistui torjumaan. Pieni epätarkkuus viimeistelyssä johti siihen, ettei pelin hallintaa kuitenkaan onnistuttu muuttamaan maaleiksi hyvän jakson aikana.
Ennen puoliaikaa Gnistanin maalia vartioinut Aaltonen joutui myös esittämään parastaan. Toista maaliaan metsästänyt Peltonen laukoi tulisesti kohti yläkulmaa, mutta Timon näyttävä heittäytyminen ja pallon liimaus näppehin pelastivat Keltaiset toiselta takaiskulta.
Tauolla Gnistan vaihtoi kentälle Marko Selinin ja Samuli Markkasen. Tilaa tekivät Kauti ja Spangar.
Toisella puoliajalla Gnistanin hyökkäyspeli ei päässyt enää aivan samalle tasolla, mutta pari erittäin hyvää maalipaikkaa vuosaarelaisten maalille onnistuttiin rakentamaan. Parhaimman tilaisuuden sai vasemmalla laidalla vikkelästi koko ottelun viilettänyt Anthony Mwanga. Pieneen kulmaan puolittaisen läpiajon päätteeksi ajautunut Sambe Markkanen löysi hienosti rangaistusalueen keskeltä täysin vapaan Mwangan, jonka laukaus kuitenkin suuntautui harmillisesti maalin yli.
Hyvistä yrityksistä huolimatta palloa ei häkkiin astu saati ja näin loppulukemiksi jäivät 0-1 Viikingeille. Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola oli tuloksesta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen. Erityisesti ensimmäisen puoliajan loppu sai Lehtolalta kiitosta.
– Turpaan tuli, se harmittaa aina, mutta muuten matsista jäi hyvä maku. Pelaajien asenne oli kohdallaan. Alku oli vaikea, mutta reilun varttitunnin jälkeen saimme otteen Viikinkien ryhmityksestä, pelirohkeutemme kasvoi ja pääsimme niskan päälle.
– Ensimmäisen jakson loppu oli toistaiseksi parasta Gnistania minun aikanani, lähellä sellaista futista, mitä meidän pitää tulevalla kaudella esittää. Toinen jakso oli tasainen. Sääli, että viimeistely ontui tänään. Loimme mielestäni kourallisen hyviä maalipaikkoja, joista olisi tietysti pitänyt osua varovaisenkin arvion mukaan ainakin kerran pari, Lehtola harmitteli.
– Joka tapauksessa peli vahvisti sitä käsitystä, että olemme oikealla tiellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa viikkoa, joka huipentuu perjantain Haka-koitokseen.
Tulevan viikon perjantaina Gnistan siis kohtaa Vantaan turnauksessa Veikkausliigasta pudonneen FC Hakan. Ottelu Myyrmäessä käynnistyy klo 16:30. Lisätiedot lipunmyynnistä yms turnauksen sivuilta.
Gnistan 0-1 FC Viikingit
Maalit:
Gnistan:
Viikingit: Peltonen 11′
Gnistan: Aaltonen – Katainen, Takamäki, Jeng, Kabashi – Koskinen, Rodrigues – Mwanga, Spangar (Selin 45′), Kauti (Markkanen 45′) – Pastila (Kauti 68′)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.