Gnistanin Suomen Cup käynnistyy torstaina Oulunkylässä

Gnistan aloittaa torstaina taipaleensa Suomen Cupissa 3. kierrokselta ja vastaan asettuu Helsingin piirin 7. divarissa pelaava Jokerit FC. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Fair Pay Areenalla klo 20.

Torstain vastustaja Jokerit FC on kannattajien vuosi sitten perustama seura, jonka tavoitteena on tuoda Jokerifutis takaisin Suomen jalkapallokentille. Ensimmäisen kauden sijoitus Seiskassa oli yhdeksäs ja tulevalla kaudella joukkue tavoittelee tosissaan nousua 6. divariin.
Selvästä eteenpäinmenosta nähtiin merkkejä jo Suomen Cupin edellisellä kierroksella, kun Jokerit pudotti rankkareilla pykälän ylemmässä sarjassa pelaavan FC Speden. FC Spede puolestaan oli ensimmäisellä kierroksella kaatanut peräti kolme sarjatasoa itseään ylempänä pelaavan FC Kontu/2:n.
Gnistanille kamppailu on kauden ensimmäinen ”tosipeli”. Viime viikon talvilomaa viettäneet keltapaidat kohtasivat edellisissä kahdessa harjoitusottelussaan kovat vastustajat, kun peräkkäin vastaan astelivat Ykkösessä pelaavat FC Viikingit ja FC Haka. Molemmissa otteluissa Gnistanin pelissä oli nähtävissä paljon positiivista, vaikka voittoon asti rahkeet eivät kummassakaan matsissa aivan riittäneet.
Torstain ottelun alla sairaslista Oulunkylässä on alkanut hyvää vauhtia lyhentyä. Tällä viikolla joukkueharjoituksiin palanneet Teemu Keisanen, Juuso Rantanen, Samuel Woodward ja Richard Tiberi ovat kuitenkin vielä kokoonpanosta sivussa. Mikko Vesterinen kuntouttaa takareittään vielä pari viikkoa ja Miro Kauti joutuu jättämään cup-ottelun väliin sairastelun takia.
Gnistanin valmentaja Erkka V. Lehtola odottaa cupin alkamista innolla, mutta muistuttaa ettei matsiin voi lähteä takki auki, oli vastustajan sarjataso mikä tahansa.
– Fiilikset ovat korkealla, kun toinen kauden kilpailuista alkaa. Tässäkin olemme täysillä mukana. Tavoitteena on tietysti kukistaa alemmassa sarjassa pelaavat joukkueet ja päästä jatkossa jahtaamaan meitä isompien päänahkoja.
– Cup-historia Suomessa ja maailmalla muistaa lukuisia pienten raatelemia jättiläisiä. Vaikka Jokerit FC pelaa meitä selvästi alempana, olemme valmistautuneet tähän cupin starttiin huolellisesti viikon talviloman jälkeen. Takin helmat eivät saa lepattaa, vaan asenteen on oltava kunnossa.
– Kiinnostava cup-ilta edessä. Oulunkylään saapuvat jokerifanit luovat tunnelmaa katsomoon, ja toivottavasti Fair Pay Areenan lehtereille ilmestyy myös monia Gnistanin kannattajia, Lehtola päättää.
Ennakkotietojen mukaan Oulunkylään on torstai-iltana tosiaan saapumassa runsaasti väkeä, joten kannattaa tulla paikan päälle katsastamaan uudistunutta Gnistania ja kannustamaan Keltaiset Cupin 4. kierrokselle. Liput Jokerien isännöimään otteluun maksavat 5€.
Gnistan:Aaltonen, Viitanen, Murto, Kabashi, Jeng, Kuusijärvi, Takamäki, Katainen, Lepola, Koskinen, Rodriguez, Spangar, Selin, Markkanen, Mwanga, Mustonen, Pastila
Jokerit FC – FC Gnistan
Torstaina 28.2 klo 20:00
Fair Pay Areena
Liput: 5€

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.