Voittoisa vuoden avaus

FC Gnistan aloitti kalenterivuoden 2013 voittamalla PK-35/VJS:n sunnuntaina Vantaan ISS-stadionilla maalein 3–2.

Hikisestä alkulämmittelystä huolimatta alku oli jäätävä: Kipinä-puolustus sähläsi pallon kotijoukkueelle, joka iski johtomaalin jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Vähitellen Gnistan sai pelistä tukevamman otteen, ja tulosta tuli. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla hyökkääjä Teemu Pastila täräytti komean 1–1-tasoituksen Miro Kautin tarkasta syötöstä. Maali oli MP:n Gnistaniin vaihtaneen Pastilan ensimmäinen keltapaidoissa.
Vain hetkeä myöhemmin Gnistan osui kulmapotkusta. Antton Koskinen lähetti kovan sisäänpäin kiertävän pallon maalin edustalle, josta toppari Toni Takamäki survoi pelivälineen verkkoon. Taukotilanne 2–1 vieraille.
Tauolla Gnistan vaihtoi viisi kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Toisen puoliajan alku oli selkeää Gnistanin hallintaa. Keltapaidat pitivät palloa vantaalaisten kenttäpuoliskolla ensimmäiset 20 minuuttia. Syöttöketjut pitenivät, pelissä oli hyvä rytmi, maalipaikkoja syntyi, mutta maaleja ei.
Kun se kuuluisa pelin tappava isku jäi Kipinältä tekemättä, PK-35/VJS tarttui tilaisuuteensa. Se selvisi mylläkästä, hyödynsi keskikentän kohtalokkaan syöttöhassin ja ampui 2–2-tasoituksen 75. minuutin kohdalla.
Viimeinen vartti oli sekava. Gnistan jahtasi voittoa pykälän pontevammin ja sai palkinnon, kun oikeaksi puolustajaksi tauolla vaihdettu Anthony Mwanga laukoi 3–2-voitto-osuman rankkarialueen sisältä. Pelikello näytti h-hetkellä 85 minuuttia.
– Jos unohtaa sen, että lämmin halli vaihtui viiden asteen pakkaseen, ottelu tarjosi kutakuinkin odotetun kattauksen. Vastustaja oli nuori, yritteliäs ja ennakkoluuloton, ja heiltä löytyi myös taitavia ja nopeita pelaajia, FC Gnistanin päävalmentaja Erkka V. Lehtola kehuu isäntiä.
– Meidän esityksessä oli paljon hyvää, mutta ihan yhtä paljon parannettavaa. Ajoittain pallonhallintapeli sujui, pelaajien väliset etäisyydet olivat kunnossa ja pystyimme luomaan tekopaikkoja. Samalla reagoimme toivotusti pallonmenetyksiin ja prässi oli melko aggressiivista. Toisaalta teimme yhä valtavan määrän helppoja virheitä ja vääriä valintoja, joiden takia rytmi katosi ajoittain pahasti. Kollega Pasi Hyyhön sanoin: vielä kannattaa jatkaa harjoittelua.
Myös maalin tehneen topparin Toni Takamäen mielestä peli kulki ajoittain.
– Plussaa yhtenäisestä puolustamisesta ja hetkittäin sujuneesta pallonhallinnasta. Murtautuminen näyttää olevan ”ikuinen ongelma”, arvioi FC Espoosta Gnistaniin siirtynyt puolustaja.
– Prässi toimi mun mielestä ihan ok, avausmaalin ampunut Teemu Pastila sanoo.
Yksittäisistä pelaajista Lehtola nostaa tapetille kymppipaikalla pelanneen Ville Spangarin.
– Ville teki rajusti töitä kahteen suuntaan ja onnistui myös pallollisena. Hyvä suoritus. Oli tietysti ilo nähdä myös toisen puoliajan pelannut Samuli Markkanen tositoimissa.
Ensi lauantaina 19.1. FC Gnistan kohtaa Talin hallissa Kakkoseen nousseen POHU:n. Ottelu alkaa kello 18.


PK-35/VJS – FC Gnistan 2 – 3 (1 – 2)
Kokoonpano: Atte Otronen – Marko Katainen, Toni Takamäki, Biran Jeng, Rami Murto – Antton Koskinen, Jani Lauretsalo – Miro Kauti, Ville Spangar, Faycal Jadda – Teemu Pastila
Vaihdot:
45 min: Kristian Viitanen -> Atte Otronen
45 min: Anthony Mwanga -> Rami Murto
45 min: Juuso Rantanen -> Antton Koskinen
45 min: Joe Johnson -> Jani Lauretsalo
45 min: Samuli Markkanen -> Faycal Jadda
45 min: Marko Selin -> Miro Kauti
70 min: Rami Murto -> Teemu Pastila
Maalit:
7 min: 1-0 PK-35/VJS
19 min: 1-1 Pastila (Kauti)
22 min: 1-2 Takamäki (Koskinen)
75 min: 2-2 PK-35/VJS
85 min: 2-3 Mwanga (Rantanen)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.